Преди година - ТР, сега - НАП, между тях сринахме е-гласуването, и се посрамихме в ЕС! Кога ще разберем, че Тоя за нищо не става...

Писателят Добри Божилов, автор на бестелъра "Задругата" (16 седмици в Топ 10 на "Хеликон", вкл. 3 седмици на 1-во място), направи гневен коментар, след вчерашното хакване на НАП
Публикуваме го без редакции:
"Преди една година брутално се срина Търговският регистър. Той не е напълно възстановен и до днес.
А сега - НАП. Данните на 5 милиона души станаха обществено достояние. Това изтичане, между другото, е и престъпление. Някой чиновник не си е свършил работата в "опазване на данъчната тайна".
Който и да е чиновникът конкретно, политическата отговорност винаги е на министъра. Той трябва незабавно да се разкара.
Но то не е и само до министъра. Като вземат да се повтарят едни и същи идиотщини, значи проблемът е системен.
Нека припомним и трети ИТ-гаф - електронното гласуване. Във фалирала Венецуела го правят със същите машини, а ние тук - не можем. Издънихме се, и сега управляващите ще го отменят. Това е поредно признание за собствената им некомпетентност.
И то не са само ИТ-тата. То са серия от глупости във външната политика, преговорите за ЕС, покупките на изтребители и договарянето на газовите потоци.
То всъщност са и магистралите. И те се напукват и пропадат. Да не говорим за абсолютната пародия в София, където не се напукват само улици, останали от Тодор Живков. Ей го вчера и Ларгото се разпадна.
Колко още ни трябва, да разберем, че Бойко и шайката му от идиоти за нищо не стават...

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата"