БЪЛГАРИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПОБЕДИЛИ НЯКОГА „ГУРКИТЕ“ – ЛЕГЕНДАРНИТЕ НЕПАЛСКИ БОЙЦИ НА UK

Гурките – легендарните британски войници, набирани от Непал, получиха бойната задача да охраняват срещата на Тръмп и Ким Чен Ун.
Те изпълняват и полицейски функции в Сингапур от 1949 г.
Все още носят 45 сантиметровите си ножове и влизат в близък бой с тях.
Гурките са едно от най-елитните подразделения в човешката история. Задминават дори американските „тюлени“ и руския „спецназ“ (макар че никога не са воювали с нито едното от двете, за да има точни данни).
Те са изключително здрави физически и са всичките над 200 см. височина. Живеят в Непал и израстват в трудни условия на високата планина.
До момента винаги са ползвани в най-трудните мисии и винаги са побеждавали. През 80-те години Аржентина окупира Фолклендските острови и успява да отбие британския флот, като потапя няколко кораба. Тачър се готви да ползва ядрено оръжие, но последният опит преди това са гурките.
Те помитат аржентинците, които се разбягват още като чуват, че идват. Така е спечелена войната, заедно с деактивирането на противокорабните ракети от Франция, като съюзник в НАТО.
В цялата си история, гурките имат едно единствено поражение.
През Първата световна война, положението на Англия на Балканите е катастрофално. Гърция, Сърбия и Румъния са разгромени.
На фронта срещу България са пратени именно гурките.
Срещу тях се изправя обикновената пехота, тъй като тогава специални сили изобщо не сме имали. Пехотинците не знаят срещу кого се бият, и разгромяват елитната част. Няколко гурки попадат в плен, но са освободени след края на войната.
След този провал, Англия ги изтегля, а фронтът се разпада. България не окупира цяла Гърция, единствено по заповед на Германия. Ако българите стигнат до морето, войната за България свършва, и тя може да излезе от нея. Българите нямат интереси в Централна Европа. Но ако фронтът остане, ще отвлича сили от немските сражения срещу Франция. Точно и това се получава и България затъва в 4 годишна изтощителна война, която губи, поради недостиг на ресурси.
А гурките добре помнят онзи, който ги е победил, защото от загубите си истинският войник научава най-много.