Как ЦРУ ни прати папата, за да всее разкол в обществото... И успя напълно...

Много емоции около папското посещение, но изпуснахме най-важното. И аз го изпуснах, но вчера един приятел го забеляза и го сподели. То е основното.
Отново успяха да ни разделят! Появата на папата у нас доведе до ново чудовищно разделение на и без това обърканата ни и силно отслабена нация. Пак се караме помежду си, и отново за какво? За някакъв човек, който утре ще си иде. А след 3 дни ще е забравил, че е бил тук, зает с някой друг народ като нашия, или пък с някой по-голям...
Съвсем очевидно е, че именно това е била основната цел на посещението, и тя е постигната. Зад папата стои могъщата разузнавателна служба на Ватикана, считана за една от най-добрите в света. Тя черпи информация и от ЦРУ, и от МИ6, има връзки дори с еврейската МОСАД. Абсолютно ясна им е била ситуацията у нас, и че появата на Франциск ще предизвика раздор.
И именно затова го пратиха.
Това е начинът, по който се отслабват колониите. Папата е един слуга на метрополията и идва да изпълни задачите си.
Триумфът е пълен! Защо се караме? Защо спорим? Колко от православните, дето нападат  папата, ходят редовно на черква? И колко от тия дето ходят, наистина вярват, а не е само "защото така трябва". И колко от католиците, дето благославят папата, наистина вярват? Ама да вярват, да спазват християнските правила, да са против абортите, гей-браковете, да живеят според аскетичните правила на Исус Христос?
Религиозен спор фактически няма. Просто религията отдавна е загубила влияние. Повечето народ - и православни, и католици, са по-скоро атеисти.
Тогава какво остава?
Остава да се скараме отново на тема ЕС, НАТО, Русия. Православие срещу католицизъм. Сатани и анатеми (те самите църкви доскоро така се възприемаха една друга). Къде да бъде България? Как да се развиваме? На Запад или на Изток?
Неминуемо е покрай проглеждането на България, и ясното разбиране, че ЕС не е Рай, ще се появят и съмнения, и евроскептицизъм. Има ги дори в Италия, Холандия, Франция, та дори в доящата целия ЕС Германия. Ясно е, че порочно замислената империя се разпада, а в България се проявяват нейни противници.
Но има и пламенни фанатични привърженици.
И какво по-хитро от това да се появи папата и да насъска разделението?
Точно това е основната му цел. Няма никаква друга непосредствена причина изведнъж Франциск да реши да обърне внимание на България.
И всичко дойде не само. Бяха готови и други за пропаганда. Въпреки че направи максималното възможно, за да е учтива, Българската православна църква бе нападната от соросоидните и медиите на управляващите. Защо не служи заедно с папата, защо го отблъсква.
Ами то от 1000 години е така! Православни и католици не служат заедно. БПЦ не служи и заедно с далеч по-влиятелния папа Йоан Павел II. Той също само бе приет на лична среща от Патриарха. Не е имало църковни ритуали!
И това бе прието за нормално. Но не и сега. Соросодите създадоха мега скандал, а папата дойде, именно за да им даде повод за това.
Каквото и да прави тази страна - и на Изток, и на Запад, няма да направи нищо, ако е разделена.
Това добре го разбират нейните врагове от вън. И умело, с подходящи схеми, те подклаждат разделението.
Заслужават единствено похвала за добре свършената работа.
А за нас - единствено да се засрамим, че сме толкова елементарни "зайчета" за манипулиране...
Една истинска, солидна държава, изобщо не би позволила подобни провокации. Никакъв папа не може да идва, когато ще ни разделя. А соросоидните медии - в една солидна държава те отдавна нямаше да съществуват...
Но слаба държава, та дори по-зле - слаба колония, какво да очакваме...
Адмирации, папа Франческо, за добре свършената работа по всяване на нов разкол в българското общество...

Добри Божилов
Писател, автор на "Задругата"...