Писател ще бъде разследван за "престъпление срещу държавата" и за подронване на сигурността, чрез "оспорване на евро-атлантическата ориентация"

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html

Уникална проверка, за пръв път от 1989 г. насам, започна по книга, която застрашава стабилността на властта.
Тя се казва "Задругата" и е написана от Добри Божилов. Издадена е преди 2 месеца и от тогава е в челото на всички класации по продажби.
Заради изразените в нея тези, потвърждаващи турското робство и положителната роля на Русия в историята, книгата си навлече гнева на властта и имаше серия от опити за саботаж.
След като те не успяха, се стигна и до прокурорска проверка, образувана от Софийската общинска прокуратура.
Авторът ще бъде разследван за "престъпление срещу държавата" и за подронване на сигурността и, чрез оспорване на "евро-атлантическата ориентация", която е единствената гаранция за съществуването ни.
Припомняме, точно за 3 март излезе новата българска книга "Задругата". Това е най-родолюбивата книга от 1989 г. насам, а някои мнения са, че дори е най-доброто от "Време разделно" насам. За седмици се превърна в абсолютен хит и влезе в класациите "Топ 10" на книжарниците, като дори оглави някои от тях...
Чудесен подарък за 3 март. Така издателят я представи във Фейсбук профила си. И добави: "Бих искал всички български автори да могат да пишат така".
Но най-ценното в книгата е не авторът, а посланието. В нея се разбива митът за "липсващото турско робство" и фактически се провалят 3 десетилетия опити на да се напише нова история. Това логично предизвика гняв у страните, които се опитват да го правят - управляващите, соросоидните фондации и атлантическите формации.
Книгата отговаря на обществените очаквания "някой да направи нещо" и да спре случващите се абсурди с историята и с българското самочувствие. Очевидно е направено.
Значението на книгата е не просто, че е написана, а с това, че се приема добре от публиката. До момента са я прочели няколко десетки души, и отзивите са изключително позитивни. Т.е. тази книга е едновременно патриотична, но и интересна за четене. Това ще я направи влиятелна. Именно това влияние ще порази фалшификацията на историята.
В книгата се случва и нещо друго революционно - Русия е представена в положителна светлина. Нарушен е официалният канон тя да е единствено лоша и да е искала да ни увищожи.
"Ролята на Русия не е централна, но образът и е наистина позитивен. Това е така, защото това е единствената велика сила, която е направила нещо за освобождението ни", обясни авторът Добри Божилов. "Всички останали само са плели интриги и са се опитвали да извлекат ползи за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - добавя той.
"Задругата" се очертава като абсолютния хит на книжния пазар през 2019 г., с рекордни "ранни записвания". Най-краткото и представяне е: "А какво ще правите като я прочетете? Ще я прочетете пак..."
Това е книга за надеждата, възникваща в най-голямата тъмнина.
Вярвате ли, че е възможно някой да мисли за България повече от за живота си, да и дава всичко за нея? И тя да побеждава, благодарение на това... Е, случвало се е...
Не можем да ви разкажем цялата книга, но се е случвало, и то в много по-труден период от днес. И в този период, приличащ изцяло на "черен", страната ни е постигнала своите победи. И те се дължат само и единствено на това, че някой може да мисли за народа, много повече от за себе си. И да отдава целия си живот на това...
В представянето на книгата от Издателството пише следното: "От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България.
Това е книга за победата там, където най-малко бихте я очаквали. Победа сред тъмнината и привидното пропадане...
А като я прочетете...
Ще я прочетете пак... "
А авторът добавя: "Ако тогава е можело, защо да не е възможно и сега? И днес българи да мислят за България, повече от живота си, и да я изведат от Тъмнината..."
Това е книга за надеждата, която се е случила веднъж... И поражда нова надежда за бъдещето...
Книгата я има в книжарниците, и он-лайн ТУК:
Ozone.bg 
BookTrading

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, указан в главата му)

2 коментара:

  1. С най-голямо съжаление ще кажа,че книгата за разлика от рекламата не струва!Купих я с големи очаквания,но се оказа роман за подрастващи.много фантасмагория и малко история,неточни изрази и много наивност!Пак ще кажа,съжалявам,но не за парите,възлагах големи надежди,народът има нужда от патриотизъм и пробуждане,но...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Очевидно имате различни критерии. На повечето хора се харесва. Една книга не може да се хареса на всеки. Няма такава книга. Надявам се да намерите своя автор някъде другаде. В последно време доста български книги излизат, би следвало да има за всеки.

      Изтриване

Кажете си мнението...