Poмсka фондация ще съди писател... Твърде много хвалел българите...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Ромската фондация "Равенство пред Европа за всеки, и общи ценности" е подала иск в Софийския общински съд срещу Добри Божилов - автор на популярната книга "Задругата". Искът е за "нарушаване на равенството на етносите при представянето им пред обществеността".
Според фондацията, в книгата "твърде много и твърде позитивно" се представят българите, в ущърб на останалите етноси и религии. Това е неправилно и не съответства на днешните "културни критерии", пише в иска.
Фондацията настоява за ефективна присъда, както и за спиране на разпространението на книгата.
"Задругата" е  български роман, който възкреси турското робство, и го нарича именно така, а не "съжителство". Русия е добра, а класическото семейство се възхвалява.
У нас се разгоряха серия от скандали около книгата, основно с опити да бъде саботирана и спряна. В крайна сметка, тя излезе 3 дни предсрочно - на 8 март.
Някои сравняват книгата с Паисий и виждат в нея старт на ново Възраждане.
В нея ще намерите много нови и неизвестни досега причини и доказателства за национална гордост. Факти, нужни за да се пробуди заспалият и унизен лъв!
Паисий е писал в абсолютно най-големия мрак, най-тъмния период. И с книгата си е запалил първата светлина. Сега отново сме в най-голямата тъмнина, и излиза книга, която показва как се излиза от най-голямата тъмнина. Как народът ни е победител, тогава когато никой не е подозирал, че е такъв.
Така както Паисий написа за великите царе, много по-велики от жалките турски султани, и с тях пробуди народа, точно така и сега е написано за истинските българи, и истинският победител в историята...
Отзивите за "Задругата", че това е нова "История Славянобългарска", са от самите читатели.
Мнозина вече дори си представят филм...
А соросоидно-атлантическите среди и властта съскат през зъби...
Като турците по времето на Паисий...
Книгата я има в основните книжарници, а също и в он-лайн магазините:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е представен в главата)