Ако не е имало "турско робство", защо въстания са вдигали и мюсюлманите в Сирия, Египет и дори в Саудитска Арабия!

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Писателят Добри Божилов, който нашумя покрай бестселъра "Задругата", се присъедини към призивите за затвор и тежки наказания, за отричане на "турското робство". Публикуваме по-долу коментара му без редакции.
Самият Божилов вече си навлече гнева да доста национални нихилисти, след като в собствената си книга, брутално възстанови именно думите "турско робство", а също прокара и почти еретични тези, от типа на тази за значимостта на традиционното семейство, както и за положителната роля на Русия в историята ни.
Поради тази причина не е долюбван много и се прави всичко възможно книгата да се саботира. Въпреки това, тя е абсолютният бестселър в момента, като изпревари дори западните автори.
Може да се намери в повечето книжарници и он-лайн магазини (напр.ТУК).
Ето коментарът на Божилов за "турското робство":
"Тези дни акад.Петър Иванов предложи да се въведе затвор за отричане на турското робство. По модела на наказанията в някои страни, за отричане на Холокоста.
Идеята е прекрасна, с едно уточнение - нищо не трябва да се въвежда, то вече е въведено. Просто не се спазва.
В Наказателния кодекс съществуват разпоредби за "престъпления срещу Републиката", и те идеално описват тези случаи. Хора, които водят пропаганда, подриваща държавния ред, както и които получават пари от външни източници за това, те се съдят за "предателство", "шпионство" и "диверсия".
Такива текстове в закона СЪЩЕСТВУВАТ, и просто трябва да се приложат. Т.е. прокуратурата следва да арестува всички "говорители", които оспорват турското робство, които водят джендър, анти-морална, екстремно либерална и всякаква друга пропаганда, чиято очевидна цел е да се подрива държавата.
Въпросът с "турското робство" е ключов за България, и за самото ни съществуване. Една държава съществува, на база на някакви исторически предпоставки. За съществуването на България, основната предпоставка е турското робство, което репресира, унижава и малтретира българите, и единствената им защита е да създадат собствена държава.
Ако Османската империя беше нещо от типа на САЩ - мултикултурна държава, с равни права за всички, тогава не би имало смисъл от въстания и създаване на Българска държава. Нито от Гръцка държава, нито от Сръбска, нито от Сирийска, нито Египетска! Да, и мюсюлманите са се считали под "робство" и са вдигали въстания за освобождение, срещу султана! Случвало се е дори в Саудитска Арабия! Името на държавата идва от династията "Сауд", която е вдигала бунтове и се е борела с... турското робство.
Но Османската империя не е мултикултурен САЩ. Тя е една мракобесна диктатура на религиозна основа, в която хората са обикновени роби на Падишаха, и единствената им задача, е да му служат.
Срещу подобна тирания, се вдигат въстания, водят се войни, и логичният резултат е създаването на нови държави. Оспорването на "турското робство" оспорва самата Българска държавност.
Т.е. не нови закони, а арест за неолиберал-провокаторите, по сега действащите. И 20-30 години "на топло" да преосмислят възгледите си. Такива са наказанията, да не мислите, че фантазирам...
Наложете закона, защото една държава се вижда съществува ли, именно по това дали налага собствените си закони..."

Добри Божилов
Писател, автор на "Задругата"