Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Бойко ще дава пари за "Нотр Дам"? Знаете ли колко църкви се рушат у нас? Но като е чужда, западна, френска - веднага... Безродник!

Чуждопоклонническото западнофилско чувство отново унижи България. Отново правителство, политици, и кастата на хората, които се срамуват да се нарекат "българи", се надпреварват да изразяват съпричастие към Франция. Все едно в Украйна фашистите не горят по няколко църкви всеки ден. Фашисти, поддържани от същата тази Франция.
Но да оставим Украйна. Нека погледнем България. Само преди седмица наглецът Макрон буквално открадна 15 милиарда лева от нашия БВП. Ей така - щракване на пръст, нова регулация, край с транспортния ни бизнес. И нямаше никаква милост. За тях ние - българите, не сме хора.
И сега - ще бъдем съпричастни. Та освен реставратори, и пари ще даваме! Знаете ли колко църкви се рушат в България? Само в Софийското поле са няколко десетки. Аз нали съм нещо като православен, та обикалям по тия църкви и манастири. Навсякъде има нужда от пари, но на някои места е пълен погром!
И ние ще възстановяваме "Нотр Дам"! Защото не щем православните манастири, искаме да сме франсета.
Ама да ви река - може и Господ да ги наказа французите. Да им показа, че може да имат лъскава църква, ама не са съвсем християни, след като така крадат от бедните народи. От българи, поляци, румънци. Точно това правят, за да охранват дебелите си шкембета. И хич, ама хич не им дреме за нас...
Само на нас ни дреме за тях. Но мен не ме бройте между нихилистите и безродниците. Аз не съм франкофон...

Добри Божилов
16.04.2019