Активисти на Атлантическа фондация публично изгориха първите 60 бройки от книга, която ядоса Брюксел, и ни "отклонявала от правия път"...

https://www.booktrading.bg/zadrugata
"451 по Фаренхайт". Помните ли тази книга и едноименния филм. Очевидно започваме да ги виждаме на живо. Днес в София, активисти на фондация "Атлантически избор за бъдещето"  публично изгориха 60 копия от "Задругата" - книга излязла преди около месец, и вече вбесила и властта, и Брюксел.
Събитието при това бе широко прокламирано, в присъствието на почти всички медии.
"Стъпката е малка, но е показателна. С малки стъпки се започва, накрая се постига голяма и завършена цел. 60 книги са малка част от тиража, но до няколко седмици ще видите много по-добри резултати" - така коментира Иван Желичковски - анализатор във фондацията.
А млада активистка каза, че това не е цензура, нито може да бъдат сравнявани с Хитлер, защото това не било книга, а "чиста пропаганда".
"Книга е нещо с художествена стойност, което образова хората и ги учи да стават по-добри граждани. Не всяка драсканица е книга, ние правим услуга на държавата с това "прочистване" - каза момичето.
Припомняме, веднага след излизането и, активисти на властта и соросоиди започнаха да я изкупуват от книжарниците, за да не може да стигне до хората. Като се отчете, че началните тиражи на нови книги са малки, то те са далеч далеч под възможностите на партийните субсидии и грантовете от чужбина. Днес очевидно се организира и първата "клада".
"Задругата", още в първата си седмица в книжарниците влезе в класациите "Топ 10". В една дори застана на първо място  - Хеликон. Вече се говори за "летящ старт" и бъдещ "бестселър".
Книгата представя нов автентичен поглед върху българската история, като възстановява понятия като "турско робство", на мястото на официалното "съжителство". Също така, ролята на Русия в историята отново е позитивна, което съответства на реалните факти. Но това се разминава със заповедите от Брюксел, Русия да е единствено враг.
Заради тези обстоятелства, тя вече си навлече гнева на атлантически и неолиберални среди.
А заради въздигането на традиционното семейство, възроптаха джендъри и алтернативни ориентации.
Опитите да се саботира единствено и направиха реклама и това е една от причините тя да привлече вниманието на хората.
Основната причина обаче е съдържанието. То е силно патриотично, показва как българите могат да са победители в историята, дори в най-тъмния си период. Период, от който предпочитаме да отвръщаме поглед. Но щом тогава сме могли да намерим светлина и да надделеем над тъмнината, защо да е невъзможно и днес?
Може би това тревожи властта, да не намери народът изход от тъмнината - в която го държи...
Ако ви се чете интересна книга, има я в книжарниците, може и он-лайн да се поръча, от ТУК:
Лексикон
Ozone.bg
Г.Н.
(Тази новина, отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)