За да отклони вниманието от Цветанов, Бойко измисли, че книга ще ни вади от ЕС, и борбата с нея е първи приоритет...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
В опит да отклони вниманието от кризата с Цветанов, Бойко Борисов предприе неочакван ход. Той обяви новоизгряващ писател за основна заплаха за България, и каза, че се бори да ни спаси като европейска страна и да опази бъдещето на България.
"Тук една книга е станала фурор само за 1 седмица. Това не е книга, а е политически популизъм, тя затова се харчи, целта и е да ни извади от НАТО и ЕС, и да ни хвърли в лапите на Путин. И докато аз съм в Брюксел, боря се за България, вие ме занимавате с глупости като апартаментите на Цветанов." - каза ядосан Борисов.
И добави: "Мисля, че не е случайно всичко. Излиза книгата, народът започва да се опива от илюзиите на Източната мечка, и в същото време удрят Цветанов. Едната хибридна атака помага на другата..." - каза Борисов.
Припомняме, преди около 10 дни излезе нова книга, на име "Задругата", която още в първата си седмица в книжарниците влезе в класациите "Топ 10". В една дори застана на първо място ("Гринуич"), а в Хеликон и Сиела е съответно на второ и четвърто място сред художествената литература. Вече се говори за "летящ старт" и бъдещ "бестселър".
Книгата представя нов автентичен поглед върху българската история, като възстановява понятия като "турско робство", на мястото на официалното "съжителство". Също така, ролята на Русия в историята отново е позитивна, което съответства на реалните факти. Но това се разминава със заповедите от Брюксел, Русия да е единствено враг.
Заради тези обстоятелства, тя вече си навлече гнева на атлантически и неолиберални среди.
А заради въздигането на традиционното семейство, възроптаха джендъри и алтернативни ориентации.
Опитите да се саботира единствено и направиха реклама и това е една от причините тя да привлече вниманието на хората.
Основната причина обаче е съдържанието. То е силно патриотично, показва как българите могат да са победители в историята, дори в най-тъмния си период. Период, от който предпочитаме да отвръщаме поглед. Но щом тогава сме могли да намерим светлина и да надделеем над тъмнината, защо да е невъзможно и днес?
Може би това тревожи Бойко, да не намери народът изход от тъмнината, в която го държи...
Та "Задругата" ще ни вади от ЕС, Бойко се бори, не го занимавайте с апартаменти...
Ако ви се чете интересна книга, има я в книжарниците, може и он-лайн да се поръча, от ТУК...

Г.Н.
(Тази новина, отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)