Книга подлуди "психо-десните", брутално нападнаха автора, наричат я "хибридно творчество"...

https://www.ozone.bg/product/zadrugata/
"Задругата" - книгата, която за дни превзе класациите по продажби, буквално вбеси психо-десните. Излязоха статии срещу нея, а в групите им във Фейсбук е огън и жупел. Скандалът става невъобразим.
Припомняме, това е книга на Добри Божилов, със силно патриотично послание, която връща термина "турско робство", а образът на Русия е положителен. Книгата показва неизвестни факти от историята, и как българите, дори в най-голямата си тъмнина, са успели да надмогнат поробителя, и да бъдат победители.
Сред читателите цари вдъхновение, чете се по няколко пъти, хората сами започват да се гордеят, че са българи.
Но това вбесява психо-десните, които считат самото съществуване на българска нация за грешка, те искат да са германци и французи, и не допускат друго мнение с убедеността на талибанско камикадзе.
Така Божилов се озова на мерника им, и в момента е под тежък артилерийски обстрел от всякъде. Стигна се дори до абсурдни формулировки, от типа на "хибридно творчество", и също се оспорва правото на един автор да има въображение и да измисля истории (освен ако не са "правилните").
Странното е, че не отричат подобно право на западни автори, които са създали героични епоси от идеализъм и честност, в общества превзети от векове от меркантилизъм и алчност.
Извън малката злобна групичка на психо десните обаче, другите хора са щастливи, насърчават автора и препоръчват книгата на приятелите си. Тя може да се намери в книжарниците или он-лайн от ТУК (безплатна доставка)...

Г.Н.