НАТО иска да спре книга, твърде патриотична била, имало "турско робство" и Русия била добра... Това е "хибридна атака", твърдят от пакта...

https://www.facebook.com/lexiconpublisher/photos/a.1680651772246289/2127027027608759/?type=3&theater
8 посланици на страни-членки от НАТО, считани за "ястреби" в Алианса, поискаха среща с премиера Бойко Борисов.
Причина за това е излизането на книга, в която има твърде много патриотизъм, и също - Русия не е представена в негативна светлина, каквито са препоръките на пакта.
В момента книгата е абсолютен хит на пазара, като само с 3-4 дни по рафтовете, оглави няколко класации по продажби. Само за месец стана най-продаваната книга в страната. Вероятната причина за това е жаждата на читателите за патриотично четиво и за отхвърляне на измамите в историята.
Книгата излезе официално на 8 март, въпреки опитите на академични среди и НПО-та да я спрат. Те също писаха писмо до Министерството на културата. Сега посланиците ще стигнат до Премиера.
"Представянето на Русия като имаща позитивен принос в българската история, може да се окачестви като част от "хибридната война" в настоящия исторически момент. Когато е ясно, че Русия е агресивна сила, която пали войни в чужбина и заграбва територии, подобен текст, макар и прикрит като "художествена творба", по същество е част от войната. Съответно - книгата може да се спре по специалните закони за борба с руската агресия и с тероризма" - пише в писмо от посланиците до Министерския съвет.
Книгата се казва "Задругата". Неин автор е Добри Божилов. Тя разкрива непознати факти от българската история, които драстично ще увеличат самочувствието на българина, когато мисли за най-тъмни и унизителен период - турското робство. Това, че робството е отново "робство", а не "присъствие" или "съжителство", е друг елемент, който дразни евро-атлантическата общност.
"Русия действително има позитивен образ, без тя да е централният герой в книгата. Тя има по-скоро поддържаща роля. Позитивното представяне съответства на обективните факти - Русия е единствената Велика сила, която е направила нещо реално за нашето Освобождение. Всички останали само са плели интриги и са търсели каква изгода да извлекат за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - обясни авторът.

Самата книга я има в книжарниците, а се продава и в основните он-лайн магазини:
Издателство Лексикон, BookPoint, Orange, Store.bg, Хеликон, Сиела, Ozone, Booktrading 

https://lexicon.bg/store/book/1100/zadrugata

Г.Н.
(тази новина отговаря на профила на изданието, както е описано в заглавието му)

2 коментара:

  1. Браво Божилов. Браво БЪЛГАРИНО! Още не съм ти прочел книгата, но ако съдя по отзивите и продажбите, уцелил си десятката. Десятката на българските въждерения за правда и за истина. Могат да сменят всичко, но Руско-турската освободителна война, няма да стане неосвободителна и няма да стане Американо-турска.

    ОтговорИзтриване
  2. Аве посранниците, що не си ебете майката натовска ве плашипутарници такива!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...