Сорос сезира ЕК: Авторът на тази книга е "един нов Орбан, трябва да го спрем в началото"...

https://lexicon.bg/store/book/1100/zadrugata
Милиардерът Джордж Сорос се оказа, че има и още проблеми, извън изгонването му от Унгария, Австрия и дори от Израел. И този път причината е в доста покорна и изпълнителна България, която винаги е била за пример в неолибералния глобализъм  и отвореното общество.
Топ богаташът е ядосан излязла преди месец книга, в която чрез историческа тематика, се подкрепят традиционното семейство, патриархалните ценности, уважението към нация и народ, патриотизмът, и дори - има позитивно послание към Русия.
Книгата се казва "Задругата", а неин автор е Добри Божилов. Тя излезе, въпреки опити да бъде спряна от страна на различни засегнати страни. Официалната дата на излизането беше 11 март, но заради огромния интерес, излезе 2 дни по-рано - на 9-ти.
Всъщност, този успех бе предвиден. Още на етапа на "ръкопис", известната писателка Здравка Евтимова прогнозира, че това е ще е бестселър.
Именно това е проблемът на Сорос. Не просто че книгата е патриотична, а че ще получи разпространение, защото е написана интересно. Така посланието ще стигне до повече хора, а то е е буквален нок-аут за всички манипулации, с които самият Сорос промива мозъците.
В "Задругата" турското робство е отново турско робство, а не "присъствие". Образът на Русия е добър, защото това е единствената велика сила, направила нещо за освобождението ни. Останалите единствено са плели интриги и са се опитвали да извлекат някакви ползи от събитията на Балканите.
Но най-важното в книгата е въздигането на българската сила и представяне на неизвестни досега исторически победи, осъществени във време, считано за абсолютна тъмнина.
Това е книга за надеждата, защото и днес сме в същата тъмнина. След като тогава е можело, защо да не може и сега.
Ядосан от случая, Сорос не се е занимавал на дребно на местна почва. Директно е сезирал Европейската комисия, да издаде нареждане за спирането и. Слухове сочат, че е нарекъл автора "един нов Орбан, трябва да го спрем в началото"...
Въпреки това, вероятността книга да се спре е нищожна. 
А какво ще правите като прочетете книгата?
Ще я прочетете пак...
Освен в книжарниците, тя може да се поръча и он-лайн в основните магазини:

Г.Н.
(тази новина отговаря на профила на изданието, посочен в главата)