Ако направим избори, най-много да сменим Валери с Радан в коалицията с ГЕРБ и ДПС... Забравете илюзиите, промяна е невъзможна...

Корнелия не може да бутне Бойко. Стореното от нея е чудо на храброст, това БСП и ГЕРБ да са наравно е гигантски успех за БСП.
Но БСП няма никакви резерви повече. А и трябват едни поне 15% до мнозинство.
Т.е. математически и логически погледнато, Корнелия не може да докара промяна. Дори за бие с 1%, Бойко пак ще направи коалиция.
Народът не ще Бойко, но има много хора, които никога няма да гласуват за БСП. Някои се страхуват за бизнеса си и за работата си, за данъците. Други са пещерни антикомунисти, до такава степен, че от анти-комунизъм са готови да пуснат за топ комунистите от ГЕРБ.
Това е лимитът на Корнелия.
Т.е. макар че постигна много, с този резултат, тя фактически крепи ГЕРБ.
Бойко ще падне, когато се появи нов лидер, който привлече гласове от всякъде. Нещо по модела на изгонването на Костов чрез появата на царя.
Имаше признаци това да е Слави Трифонов, но той твърде рано съсипа проекта. Може да се каже, че "твърде рано продаде" и получи твърде малко пари, спрямо това, което можеше да стане.
Освен него, има още няколко хиляди готови "спасители", няколко десетки от тях са дори в моя профил. Може между тях да има наистина някой дето би свършил работа, но в морето от крещящи гласове, няма как да го намерим.
Така - ГЕРБ са си бетон за години напред, в коалиция с ДПС и псевдо-патриотите. Едни избори само ще заменят псевдо-патриотите - изцяло или частично, с психо-десните...

Добри Божилов
Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...