Adsense-top

Борисов: Бяхме лоялни до глупост на ЕС, когато спряхме Южен поток

България бе най-лоялният член на ЕС, понякога лоялен до глупост, когато си спряхме Южен поток, заяви на срещата с посланиците на България в Централния военен клуб.
“Изпълнявахме абсолютно всички изисквания на ЕС, ние бяхме най-лоялният член на ЕС, дори понякога до глупост, защото когато спряхме Южен поток всички ни притиснаха – и Путин, и Лавров. А Италия, Гърция и Турция подписаха “Посейдон”.
А “Набуко”, който беше изгоден за нас, беше хвърлен в канала, а никой не обясни защо”, каза още той. Той уточни, че така се е спряла диверцификацията с азерски газ.
Затова планираният хъб “Балкан” е толкова важен за България, подчерта премиерът, съобщи още  kanal3.bg.
“Ето защо с Ципрас (премиера на Гърция) се разбрахме, ако всичко върви добре, октомври да направим първа копка за интерконектора с Гърция. Тук искам добре да ни чуете че газов хъб “Балкан” – той е разковничето на ЕС. Изпълнява абсолютно всички изисквания на ЕС”.
“Турски поток” не е случаен и е точно толкова, който поема от Русия през Украйна и България.
Трябва да си си заврял главата в пясъка, за да не разбереш, че щом тръгне “Турски поток”, спира газовият поток през България и 5-6 млрд. инвестиции в газопреносна система отиват на вятъра и ставаме само клиент.
Затова съм благодарен, че Брюксел разбра, че трябва да се направи “Балкан”, за да си взимаме транзитните такси и съм го заявил публично пред колегите на Европейския съвет”, каза Борисов.
“80 на сто от всички компресори на Балканите са в България, американски и най-добрите, затова трябва да запазим ролята си в транзита и ще имаме успех”, посочи още Борисов и каза на посланиците да знаят това и да обясняват, когато ги попитат защо държим на газов хъб “Балкан”.

Източник: Фрог Нюз

2 коментара:

  1. Tisi tolkova tap tolkpvache poveche ot nai tapia ciganin koito go ima na zemiata turitigo dobre evropa na balgaria nerasreshiha el centrala na romania ga

    ОтговорИзтриване
  2. Сега се усетиха.Глупост без граници!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...