Adsense-top

Геополитическо земетресение в Буенос Айрес: Русия, Китай и Индия създават нов Троен съюз – РИК

G-20, Буенос Айрес: Голямата новина от форума:
По предложение на руския президент, Владимир Путин, се учреди троен регионален съюз за срещи и регулярни контакти на високо ниво- „Русия,Индия и Китай – „РИК“.
В мотивите си руският президент изтъква, че такава среща преди 12 години е поставила началото на взаимното доверие между трите държави-гиганти.
Президентът на Китай и премиерът на Индия са приветствали идеята и са планирали своя следваща среща.
Коментар на наблюдател: „След като Тръмп отказа срещата си с Путин и търговската война САЩ-Китай, „РИК“ е „геополитическо земетресение“.
Междувременно Владимир Путин е провел кратък разговор с германския канцлер Ангела Меркел в рамките на срещата на Г-20 в Аржентина, предава информационна агенция „Фокус“. Лидерите са се срещнали по време на церемонията по фотографиране в театъра „Колон“ преди представянето на ръководителите на Г-20.
Меркел пристигна в Буенос Айрес със закъснение след като самолетът ѝ се повреди на път за аржентинската столица. В петък тя успя да присъства само на тържествена вечеря в театъра.
Руският президент вече се срещна с френския лидер Еманюел Макрон и проведе тристранна среща с китайския президент Си Дзинпин и индийския премиер Нарендра Моди.
Освен това Путин говори на среща на държавните глави на страните от БРИКС и за кратко разговаря с италианския премиер Джузепе Конте.

Източници: Jorgeta Pehlivanova
и Би ти ви

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...