Adsense-top

Hewlett-Packard, която хранеше 3500 души с пари от чужбина, напуска България... Браво, Бойко!


Американският хардуерен гигант Hewlett-Packard напуска България, като прехвърля основната си дейност в страната – дистанционните си услуги, свързани с поддръжка на сървъри, мрежови решения, бази данни и мрежова сигурност.
Компанията създаде през 2006 г. своя Глобален център в Бизнес парка в София, чрез който обслужва регионите на Европа, Средния Изток и Африка.
Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде разрешение българската фирма „Селектиум България” ООД да придобие дейността на „Хюлет-Пакард България” ЕООД по поддръжка на хардуер, основно във връзка със сървъри и в по-малка степен поддръжка във връзка с мрежови продукти и продукти за съхранение.
Става въпрос за кол центъра на компанията в „Бизнес Парк София“, в който работят над 3500 души.
Справка в Търговския регистър показва, че фирмата „Селектиум България” ООД е с капитал от 6000 лв., а  75% от него е собственост на офшорната компания „М.Д.С.ИСТ ЮРОП ЛИМИТЕД“, регистрирана на Вирджинските острови.
Малко над 18% от капитала се притежава от физическото лице Борислав Петров, а 7% от физическото лице Николай Савов. В решението на КЗК обаче се посочва, че „М.Д.С.ИСТ ЮРОП ЛИМИТЕД“ практически контролира еднолично „Селектиум“, т.е. физическите лица са свързани с офшорната компания.
Според регистрацията дейността на „Селектиум“ няма общо с дейността на „Хюлет-Пакард България”. Българската фирма се занимава с продажби на оборудване на медицинска техника, по-специално компютърна радиография (CR) (цифрова замяна на конвенционалната радиография с рентгенов филм), приложима само в болници и диагностични центрове и продукти за фотографски изображения, насочени към фотографски лаборатории и отделни фотографи, използващи химикали и фоточувствителна хартия за конвертиране на изображения в разпечатки.
Фирмата няма корпоративен сайт.

Източник: Economic.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...