Adsense-top

Меркел насмете Порошенко, каза му да млъкне и да не разчита Германия да му вади кестените от огъня...

С дипломатичен тон, Ангела Меркел би един як шут на Порошенко и му даде да се разбере, че няма да му вади горещите  кестени от огъря.
Германската канцлерка прикани Киев "да прояви сдържаност", след като украинският президент Петро Порошенко призова НАТО да изпрати кораби в Азовско море, за да подкрепи Украйна срещу Русия в конфликта около Крим, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
"Отправяме молба към Украйна да запази благоразумие, тъй като ще можем да решим нещата само ако останем все тъй разсъдливи и разговаряме помежду си. Тези противоречия не може да бъдат решени с военна сила", заяви Меркел на германско-украински икономически форум в Берлин.
Тя увери, че ще обсъди ситуацията в Азовско море с президента на Русия Владимир Путин на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, отбелязва ТАСС.
Минските договорености за уреждане на ситуацията в Украйна не доведоха до окончателен успех, но Франция и Германия ще работят и занапред по въпроса в т. нар. нормандски формат, посочи Ангела Меркел.
"Минск" позволи да се избегне сериозна ескалация в Донбас, но изобщо не съдейства за по-скорошно политическо решаване на проблема и "всеки ден там загиват хора", отбеляза тя.
За Европа е от значение Украйна да запази ролята си на газов транзитьор и след като влезе в експлоатация тръбопроводът "Северен поток" 2, посочи пред форума федералната канцлерка. Тя припомни, че Украйна запази тази функция и след влизането в строя на първата тръба от "Северен поток".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...