Adsense-top

Нов рекет - дебнат кой има крипто-валута, арестуват го, изкарват го "престъпник", и му прибират "койните"...

Преди време един приятел от ентусиастите дето правим ЛевКойна ми каза, че престъпниците от БОП дебнат кой къде има изкопани някакви крипто-пари, и го "бомбят".
Измислят му дело, прибират парите, а после "сървърът се повредил" и койните ги няма.
Т.е. организираната престъпна група, носеща името "Борба с организираната престъпност" си е намерила нов бизнес.
Тогава помислих, че човекът преувеличава, но днес гледам поредната "акция" и силно се съмнявам. Не мога да кажа твърдо, че е постановка, но като гледам какви ги говорят откровени глупости, точно на това ми прилича. Пред невежата тълпа глупостите минават, но не и пред някой, който има елементарни познания.
По същество в обясненията не може да се види какво точно е престъплението. Някакви хора имат койни, имат ключове и "кодове". Точно това са конфискували. Но това не е нещо престъпно. Ключовете и кодовете са част от крипто-валутите.
Имали акаунти в системи за търговия! Ами то с акаунти се пазарува.
Знаели техники за "манипулация на пазара". Ами това е съвсем законно - правят го на Уолстрийт с милиарди долари всеки ден. Случва се и на крипто-пазарите, защото са с по-малък оборот. И който го умее, го умее. Както се казва - който не може да търгува, да не се захваща.
Най-вероятно не става дума за престъпна група, а за престъпление на властта спрямо тях.
Точно което ми каза и приятелят ми.
Удрят дори хора с по 100 биткойна. Това са 400 хиляди долара, които доста бързо "изчезват" в портфейлите на полицаи и прокурори.
Като слушате за грандомански акции, в които има "крипто-валута", да знаете че най-вероятно е просто рекет и ограбване на някой човек...
Ние в ЛевКойна, засега не сме застрашени, защото койнът няма никаква стойност... :)
Но един ден ако ни приберат, да знаете, че е защото ТЕ са престъпници, а не защото НИЕ сме такива...

Добри Божилов
26.11.2018

1 коментар:

  1. Ох Бойко Бойкооо .. :) Няма как да вземат coin-и. Невъзможно е! При направени няколко копия на портфейлите барабар със софтуерите.. Дори и да вземат машината с портфейла.. без паролите са за никъде. Активирва се копието, в което се вкара паролата. .. и коините са си активни. Тоя трик съм го правил повече от 10 пъти Oт 2012-та до днес. .. Че машини ли горяха.., че сървъри ли не спираха.. .. -> резултатът е "дърво" за Б.Б.! :) Толкова голяма скорост набрал милия да лапа оттук-оттам.. че и стотинки иска. Е, имаме изненада за теб Бойко!.. ;) Тоя път ще ни хванеш за жезъла!!!

    (Ландера)

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...