Adsense-top

Истината изплува: Украйна отмени местните избори в про-руските региони, властта остава на Хунтaтa, народът няма право да гласува

Украйна отмени местните избори в районите, в които е въведено военно положение.
Т.е. в доминираните от руско мнозинство области.
Там хората няма да могат да гласуват и да си кажат мнението за властта.
Точното съобщение е, че Централната избирателна комисия на Украйна е взела решение да отмени насрочените за 23 декември избори за депутати в местните съвети и кметове на градове в 10 области, в които е въведено военно положение. Това съобщи агенция "Укринформ", предаде ТАСС.
Военното положение бе въведено на 26 ноември за 30 дни в областите Виницка, Луганска, Николаевска, Одеска, Сумска, Харковска, Черниговска, Херсонска, Запорожска и Донецка, както и в района на Азовско море и Керченския проток.
Това стана след инцидента в Керченския проток, когато според ТАСС три кораба на военноморските сили на Украйна са нарушили реда за преминаване на военни кораби през териториалното море на Русия и това е наложило намесата на руските сили.
Трима украински военни бяха ранени при инцидента, а корабите бяха задържани за "нарушаване на държавната граница на Руската федерация" и бе възбудено углавно дело.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...