Adsense-top

Галъп: 81% от българите искат оставката на Симеонов... Бойко се прави на луд - ни чул, ни видял, ни разбрал...

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания трябва да стане повод за неговата оставка.
Това смятат 81% от участниците в телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл”, проведен между 27 октомври и 2 ноември сред 800 души в страната.
Единствено привържениците на „Обединени патриоти” в мнозинството си (60%) смятат, че лидерът на НФСБ трябва да остане в правителството. Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ – над 50% „за“ и около 40% - „против“.
Симпатизантите на БСП настояват и за оставка на правителството, а тези, които не биха гласували за никого, са разделени в мненията си.
Практически всички слоеве на обществото намират, че премиерът Борисов е отговорен за ситуацията около Валери Симеонов. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.
„Обществото очевидно трудно ще приеме пасивност от страна на премиера и търси от него отговорност като ръководител на правителството. Българите явно очакват уволнение и забавянето носи щета за Борисов”, посочват авторите на изследването.
Въпреки тези очевидни данни, Бойко Борисов се прави на "луд" и изобщо няма мнение по безобразията на заместника си.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...