Adsense-top

САЩ дръпнаха каишката и на Корнелия: БСП оспори ремонта на руските СУ-25...

БСП настоя днес обществената поръчка за ремонт на бойните самолети Су-25 да бъде преразгледана.
Социалистите я определиха като „пореден грабеж“, с който се погазва българският национален интерес и се пренебрегва парламентът.
От „Обединени патриоти“ нарекоха тези твърдения „политическата атака“ срещу ВМРО и лидера ѝ Красимир Каракачанов. 
Според БСП грубо нарушение е, че покана за участие в обществената поръчка за ремонт на самолетите са получили само две фирми от Русия и Беларус, но не и българският завод „Авионамс“.
Депутатът Николай Цонков обвини вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „лъжа“, защото казал пред парламента, че не е уведомен за българския завод, че може да извърши такъв ремонт. „Това не е вярно, защото българският завод има и лиценз и е осведомил, че „Авионамс“ може да извърши поръчката и то за много по-ниска стойност“, каза той.
Атанас Зафиров постави под въпрос финансовата адекватност на сделката:
„Ние в никакъв случай не сме против ремонта и модернизацията на тези самолети. Искаме да знаем обаче що за сделка е тази, която започва от 41 милиона лева, скача на 80 и в крайна сметка си стискат ръцете за 180 милиона и питам аз що за сделка е това, в която милионите хвърчат с космическа скорост нагоре-надолу“ каза той.
Депутатът от парламентарната група „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов:
„Тези удари на партии срещу Каракачанов и ВМРО обслужват и чужди национални интереси на различни държави, които нямат изгода България да има силна, модерна армия“.
„Всички тези преговори и разговори, които се водят за превъоръжаване в трите рода войски, Министерство на отбраната ги извършва без посредничество и консултантски фирми. Естествено тези кръгове от фирми и хора, които са изкарвали на гърба на министерството милиони през годините, десетки милиони, сега имат изгода от това и военният министър, и ВМРО да бъдат удряни по всякакъв начин и и да им се уронва престижът, за да бъде махнат, за да може всичко да започне отново и отново да участват“, каза депутатът от „Обединени патриоти“.

Източник: БНР

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...