Adsense-top

10 ноември: Нови 30 млн. партийни субсидии... Навремето цялото Политбюро ни струваше 3 млн...

Партийните субсидии няма да се променят догодина. Парламентарните партии ще получат над 30 милиона лева от бюджета и през 2019 г.
Сумата е чудовищна, показва гигантското раздуване на разходите за висше държавно ръководство.
Навремето цялото политбюро с всичките му екстри е струвало далеч по-малко.
А депутатите дори не са получавали заплати, а са ходели да работят друго.
След като финансовата рамка за догодина мина на първо четене, вече е ясно, че субсидиите остават по 11 лева за спечелен глас.
Така ГЕРБ ще получи 12,5 млн., БСП – 10,5 млн., ДПС и „Обединените патриоти” - по 3,5 млн., а „Воля” – 1,6 млн.
Общо сумата е близо 32 милиона лева. Опозицията не е съгласна.
„Размерът на субсидиите наистина дразни хората и представляват безобразен  цинизъм за едно общество, което е изключително чувствително по тази тема”, каза Александър Симов от БСП. Предложението на левицата е за 5 лева на глас.
Според управляващите обаче това е популизъм и затова идеята е неприемлива.
„Тези, които казват, че субсидиите трябва да се премахнат, просто ще обслужат интереси на едрия капитал, който в един момент ще се сдобие с партии”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.
Аргументите на властта са, че е по-добре партиите да взимат пари от бюджета, отколкото от частни икономически структури, на които да връщат жеста 
„Политическите партии в България трябва да имат легално финансиране за сметка на бюджета, за да са максимално възможно независими от външно влияние, особено финансова зависимост”, подчерта министърът на финансите Владислав Горанов. 
Според Горанов второто четене на бюджета ще е до края на месеца.

Източник: бТВ

2 коментара:

 1. Те и така вземат не,а гребат от "частните икономически структури",които по принцип са техни и в отговор получават протекция и чадър за различни комбинации. Партиите трябва да се разделят,те са мафия,която разпръсква силите на народа и изсмуква жизнените му сокове.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Цветанов отново обучава социалисти в Института за политика! Дали ген. Луков е обучавал ремсисти!? http: pogled.info bulgarski tsvetanov obuchava i sotsialisti v instituta za politika dali gen lukov e obuchaval remsisti.98864
   Явно ангажиментите между ГЕРБ и Позитано са трайни, а дружбата е ненарушима!?
   Цветан Цветанов изнесе лидерска лекция пред випуск „Пенчо Славейков“

   Изтриване

Кажете си мнението...