Adsense-top

Обединените патриоти вече не съществуват... Джамбазки си започна кампания за евроизборите, Волен гори, не ходи на коалиционен съвет вече

Волен Сидеров очевидно напусна коалицията Обединени патриоти.
Той не дойде на коалиционната среща, и посочи като аргумент, че НФСБ били свалили политическото доверие от него, а ВМРО не е взело никаква позиция, с което е подкрепило Симеонов. Точните думи на Волен са:
"Не присъствам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП. ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща."
Това по същество означава, че АТАКА не е в коалицията вече. Явно ще правят проект с Бареков. Засега не е ясно партията дали ще продължи да подкрепя правителството.
Вчера обаче Волен написа критика към пасивността на премиера:
"Не съм съгласен с призива на Бойко Борисов, че не може да се меси на отношенията в ОП, защото е трябвало ние да ги изчистим.Искам тук да коригирам - тук не става дума за отношенията ми със Симеонов, а за абсолютно недопустимо изказване на вицепремиер от държавата и политическата реакция в цивилизованите страни е оставка. "Атака" предлага конструктивен вариант, който запазва коалицията, НФСБ и Симеонов са тези, които рушат коалицията и правителството. "Атака" се опитва да спаси положението. Ако Валери Симеонов остане вицепремиер, значи другите са съгласни с неговото изказване за майките на хората с увреждания.
Аз НЕ СЪМ съгласен! Затова му искам оставката и свалям политическо доверие от него като вицепремиер."
Междувременно Ангел Джамбазки вече е започнал кампанията си за евродепутат чрез патриотични клипове по радиото. Това означава, че няма начин патриотите да се разберат, като пожертват сегашния титуляр в Брюксел, и поставят на негово място Волен.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...