Adsense-top

Пеевски напуска парламента с мотив: не е стъпвал от година в НС, взима заплата без да работи и се занимава с лични интереси, а не с тези на избирателите.

Делян Пеевски отказва да е депутат и напуска парламента. 
Депозирал е молба в ръководството на ДПС и на Народното събрание. 
Мотивът му е, че не е стъпвал повече от година на работното си място, получава заплата без да работи и се занимава само с личните си интереси, а не с тези на избирателите.
Освен това олигархът щял да разпъне шапито (няма палатка с такъв размер, няма…) пред американското посолство в София в знак на протест срещу закона „Магнитски“. 
Пеевски написал и оплакване до ООН, че Съединените щати не са достатъчно демократична държава, за да разследват политик и бизнесмен, за когото българската КПКОНПИ и нейният шеф Пламен Георгиев са се произнесли, че е чист като сълза. 
Дава пример и с българската прокуратура, която е отказала да разследва стотици сигнали срещу него, защото „няма данни за престъпление“.
 А като няма, значи – няма. 
И кой е Вашингтон, въобще, че да не се съобразява с българското държавно обвинение, пита риторично Пеевски в депешата до генералния секретар на световната организация Антониу Гутериш.
На входа на шапитото пред американската амбасада Пеевски ще издигне плакат: „Аз съм невинен!“ 
Това обаче не е обикновен плакат, а документ, сертифициран от прокуратурата, НАП, ДАНС, МВР, финансовото министерство, КПКОНПИ и още 23 държавни институции, в които шефове са на бонуси при Пеевски. 
Засега не е ясно, дали ще регистрира фондация, която да поеме тяхното управление и отговорност за действията им, а той да се занимава само с финансирането.
Както всики българи вече са научили, в сряда олигархът се отказа от „активна издателска дейност“ и от сделката за придобиването на „Телеграф Медиа“ от страна на „Ню Имидж Медиа“. 
Създава фондация „Телеграф“, чрез която ще подпомага финансово изданията си. В писмо до някои медии новоизлюпеният филантроп пише, че фондацията му ще работи за „развитието на медийния пазар, повишаването на професионализма, морала и обективността в журналистическата професия, както и борбата срещу фалшивите новини във всичките им форми“. В Управителния съвет щели да участват само изявени български журналисти. Изявени? Явно не е имало място да добави честни и некорумпирани. Което автоматично би насочило обществения поглед към Ивайло Крачунов, Васил Захариев, Петьо Блъсков, Венелина Гочева, Славка Бозукова… Че кои други, - питаме справедливо ние.
В историческото писмо Пеевски пише още: "След регистрацията на фондацията, ще прехвърля изцяло в нейна полза собствеността на „Телеграф Медиа“, а с това и отговорността за издаваните от същото дружество печатни медии – „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“. Най-полезният ученик на Доган е усвоил най-важния урок от своя учител: Не поемай отговорност – прехвърли я на друг! „Другите“, както знаем, нямат проблем с неизпълнението на поетите отговорности.
Сега. Всичко това би се случило на много места по света. Тук – не. Пеевски няма да напусне Народното събрание. Нито ще изостави медиите си. Просто се присмива в лицето на ЕС, ЕК, САЩ и останките от гражданско общество тук, показвайки, че може да прави, каквото си поиска. Специално на янките той показва и среден пръст: Вашият „Магнитски“ да си го начукате! Платил съм милиони на една кантора да оправи нещата. КТБ е срината, активите усвоени от правилните хора, а по свобода на словото сме на 111-то място. Каквото можах - направих. Прокуратурата, ДАНС, МВР, финансовото министерство, НАП, КПКОНПИ и обществените поръчки са ми в кърпа вързани. Всичко върви по план. Неговит план. И верно е така.
А народът… Народът го обича! Ако го мразеше, щеше да се е вдигнал срещу него сто пъти досега. Но не е. Мръщят се американците, Брюксел и някакви паяци от „Репортери без граници“, но кой ги бръсне за слива. В България пискат някакви смешни медии и недоубити автори, повечето от които вече клиенти на прокуратурата, НАП и пр.
Пеевски се прощава с първата си родина и се мести във втората – Дубай, - чуват се коментари по кулоарните кюшета. Командировъчното му било подписано от Москва. От там го информирали, че ако плати пълната такса – той знае коя, - ще му отпаднат и проблемите с Анкара.
Въпросът е: Ще има ли официална снимка на Делян Пеевски с Доган и посланик Ерик Рубин или най-сетне ще видим негов портрет в профил и анфас с размер, описан в НПК.

Адио Марев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...