Adsense-top

Тръмп обяви война на Федералния резерв... За последно го е правил Кенеди...

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново нападна Федералния резерв, информира Си Ен Ен.
Федералният резерв на САЩ е "най-голямата заплаха", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Fox Business. Американският лидер критикува гуверньора на Федералния резерв Джеръми Пауъл, който зае поста през 2017 г.
"Федералният резерв вдига основната лихва твърде бързо", оплака се американският лидер и подчерта, че не е доволен това, което прави Пауъл.
"Става твърде бързо. Защото, вие виждате последните данни за инфлацията, те са много ниски", продължи той.
През последните три години Федералният резерв постепенно вдига основната лихва, като я възстанови до приблизително нормални нива десетилетие след финансовата криза.
Джеръми Пауъл направи първия си публичен коментар като лидер на централната банка
Като цяло президентите на САЩ не коментират решенията на резерва, който е независим от политическа намеса. Но Тръмп на няколко пъти разкритикува действията на централната банка на САЩ.
През миналата седмица американският лидер се оплака, че "Федералният резерв откачи". Тръмп заяви през септември, че "не е щастлив" от решението на резерва да вдигне лихвата за трети път тази година.
За последно президент на САЩ открито е воювал с ФЕД по времето на Кенеди. Той не успява да изкара дори първия си мандат.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...