Adsense-top

Разпад на постановката: Пускат Иванчева под домашен арест...

Съдът е решил да пусне Десислава Иванчева и Биляна Петрова да се приберат вкъщи. Това се съобщава на профила на Десислава Иванчева във фейсбук.
Това ще стане след разпита и на последния свидетел по делото, което ще се случи на 25-ти този месец, съобщи за news.bg Петър Кърджилов.
Промяната на мярката на домашен арест може да стане след като бъде разпитан и последният свидетел, който е служител на общинската администрация на район "Младост" - архитект Руси Русев.
Към момента не е ясно дали решението за по-лека мярка за неотклонение въобще ще влезе в сила, защото в 7-дневен срок прокуратурата може да обжалва пред Апелативния съд, заяви Петър Кърджилов - бивш експерт по връзки с обществеността на района по времето на Иванчева.
Кърджилов днес се явил като свидетел по делото, но неговият разпит не е бил протоколиран. Той е говорил като експерт по публична комуникация. "Всичко, което стана от 17 април (публичният арест пред националния стадион "Васил Левски" - б.р.) до сега - публични речи на прокуратурата и на КОМПИ и останалите факти около основния свидетел Ваклин, СРС-тата - всичко това води към извода, че Иванчева и Петрова са жертви на престъпление по набедяване - 286 чл. от Наказателния кодекс (НК).
Моля съдът да има предвид това мое свидетелстване при всичките си следващи заседания по делото", казал в съда Петър Кърджилов. По думите му, решението на съдията е това да не се протоколира.
Свидетелството на Кърджилов е в отговор на въпрос от адвоката на Десислава Иванчева - Марин Марковски. "Чували ли сте искане на подкуп от Иванчева или подобна практика", е въпросът на Марковски. Отговорих, че не съм виждал подобно нещо и всичко, което съм проследил води до констатацията, че става въпрос за набедяване, каза Кърджилов.
По думите му, служителите, които днес минаха на разпит в общината почти всички свидетелстват, че при нейното управление районът се е развил по отношение на зелени политики - изградени са нови детски площадки, градинки.
Обвиняемата бивша заместник кметица Биляна Петрова също се е включила към разпита на свидетели, за да каже как е било преди и по време на мандата на Иванчева.
Припомняме, че тази сутрин се проведе поредното съдебно заседание по обвинението срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова за взимане на подкуп от предприемача Александър Ваклин. Стана ясно обаче, че Иванчева и Петрова няма да имат промяна в мярката, докато не бъдат разпитани всички свидетели по делото, явно с мотив да не могат да влияят на свидетелите.
Припомняме, на 17 април Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.
Заедно с Иванчева беше задържана и заместничката ѝ в "Младост" Биляна Петрова. От ръцете на двете жени бяха взети натривки, така че да се определи дали те са имали контакт с маркираните банкноти. Сумата беше преброена пред тях.
В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".
На 1 август бившата кметица Десислава Иванчева влезе в болница, окована с белезници и на краката. Заедно с нея бе прегледана и Петрова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...