Adsense-top

Волен се побратими с Радан... ПатрЕотите по пътя на Реформаторите... Всеки докоснал Бойко, стига до един край :)

Историята с Реформаторите в миналия парламент, които се озоваха да са едновременно управляващи и опозиция, се повтаря с ПатрЕотите в този.
Новият Радан е Волен.
Кой ли би очаквал точно те двамата да се побратимят...
От НФСБ искат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединените патриоти.
Лидерът на "Атака" нарушил договорките в коалицията, според Валентин Касабов. Затова НФСБ снемат доверието от него.
Хората на Валери Симеонов в парламента щели да се представляват от Касабов и Борис Ячев. Всички прояви и изявления на атакиста не трябвало да се обвързват с НФСБ.
Хората на Симеонов са ядосани от надписите, които вървят по телевизията на "Атака" - Алфа. Освен това Сидеров вървял срещу Обединените патриоти и страната. Неговите интереси, според Касабов, били да брани Русия. Даже работел срещу България.
Американският милиардер Сорос се преврърна във "враг №1" на Сидеров по телевизия "Алфа".
"Сорос от десетилетия работи за разбиването на християнството, българската нация и етичност. Той налага джендъризма и еднополовите бракове. Днес той има свой вицепремиер в българското правителство. Битката срещу соросоизма е битката на утрешния ден.
От НФСБ са гневни, че атакистът твърди, че Симеонов и Цветанов подкрепяли Истанбулската конвенция. Ядосани са и че се твърди, че Валери Симеонов бил вицепремиер на Сорос.
"Коалицията е стабилна", отсече и Борис Ячев. Нямало да напускат ПГ на ОП и управлението.
Това не е първият разрив между обединените патриоти.
Преди дни лидерът на "Атака" поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради скандал на пътя със съпругата на Сидеров. Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов не подкрепи това искане.
Междувременно от ВМРО не вземат страна в конфликта Сидеров-Симеонов.
Припомняме, още на 26 юли в стаята на патриотите в парламента имаше скандал. Тогава Сидеров обяви, че Касабов го е бутнал, защото бил изнервен. Тогава лидерът на "Атака" обяви, че Касабов му казал, че той вече не бил председател на групата.
"Аз съм председател на групата и съм избран от цялата група, включително от него. Ако на него не му харесва, да напусне групата", каза Сидеров за Касабов. От своя страна Касабов определи думите му като "измислици". Тогава и лидерът на "Воля" Веселин Марешки се беше притекъл на помощ на Сидеров.
Също в разгара на лятото - през юли няколко пъти се повишава напрежението между коалиционните партньори. Повод за раздор беше предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Идеята беше на ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. Днес обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.
В началото на туристическия сезон напрежението се повиши и между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и миналата година покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" основно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала миналата седмица.
Напрежение имаше и вътре в малка коалиция покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Тогава Волен Сидеров изигра ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.
Напрежение между НФСБ и "Атака" в рамките на коалицията Обединени патриоти възникна и покрай промените в Закона за приватизацията, на който президентът Румен Радев наложи вето.
В началото на септември НФСБ проведе Националния съвет на и се обяви категорично против подхода и дори заплаши с излизане от управлението. От ВМРО също не одобриха кадровия подход, но бяха по-умерени в изказванията си и поискаха събирането на Коалиционния съвет.
Реакцията обаче на Валери Симеонов предизвика острия тон на лидера на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров, който призова Валери Симеонов да се оттегли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...