Adsense-top

Волен очевидно напусна "Обединени патриоти"... Не ходи на срещи, взаимно са си свалили "политическото доверие"...

Волен Сидеров очевидно напусна коалицията Обединени патриоти.
Той не дойде на коалиционната среща, и посочи като аргумент, че НФСБ били свалили политическото доверие от него, а ВМРО не е взело никаква позиция, с което е подкрепило Симеонов. Точните думи на Волен са:
"Не присъствам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП. ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща."
Това по същество означава, че АТАКА не е в коалицията вече. Явно ще правят проект с Бареков. Засега не е ясно партията дали ще продължи да подкрепя правителството.
Вчера обаче Волен написа критика към пасивността на премиера:
"Не съм съгласен с призива на Бойко Борисов, че не може да се меси на отношенията в ОП, защото е трябвало ние да ги изчистим.Искам тук да коригирам - тук не става дума за отношенията ми със Симеонов, а за абсолютно недопустимо изказване на вицепремиер от държавата и политическата реакция в цивилизованите страни е оставка. "Атака" предлага конструктивен вариант, който запазва коалицията, НФСБ и Симеонов са тези, които рушат коалицията и правителството. "Атака" се опитва да спаси положението. Ако Валери Симеонов остане вицепремиер, значи другите са съгласни с неговото изказване за майките на хората с увреждания.
Аз НЕ СЪМ съгласен! Затова му искам оставката и свалям политическо доверие от него като вицепремиер."
Междувременно Ангел Джамбазки вече е започнал кампанията си за евродепутат чрез патриотични клипове по радиото. Това означава, че няма начин патриотите да се разберат, като пожертват сегашния титуляр в Брюксел, и поставят на негово място Волен.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...