Adsense-top

Груевски в затвора, заради служебен автомобил, наш Бойко не слиза от служебен самолет...

Бившият премиер на Македония Никола Груевски е окончателно осъден на 2 години затвор заради скандала с покупката на лимузина „Мерцедес“ за $600 000.
Той е признат за виновен като подбудител за покупката на скъпата кола, а тя беше спомената в няколко телефонни записа, които сегашният премиер Зоран Заев разпространи преди две години. Подсъдим по делото, известно като „Танк“, беше и бившия помощник министър на вътрешните работи Гьоко Поповски, който е осъден на четири години и шест месеца затвор.
Според обвинението Груевски оказал влияние върху своите подчинени за закупуването на лимузината. В един от разговорите с тогавашния министър Гордана Янкуловска, Груевски казва:
„Искам да бъде последен модел – Full Mercedes“. На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да „разиграем“, че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР”, казва Груевски, на което Янкуловска отговаря, че така и ще стане.
„Ей, нямаш представа каква фантазия е колата – има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази. Супер, №1, перфектен“ пояснява Янкуловска пък в разговор с тогавашния шеф на спецслужбите Сашо Миялков.
Никола Груевски управлява Македония в продължение на десет години от 2006 до 2016 г., а управлението му беше белязано от масово подслушване и преследване на политическите противници, изолация на Македония от международната общност и съседите, цензура върху медиите, антиквизация и корупция, припомня БГНЕС.
И докато в Македония, служебен автомобил е достатъчен за да вкара премиер в затвора, то в България наш Ганьо не слиза от служебен самолет, и... нищо...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...