Adsense-top

Тъпи атлантици, не ми внушавайте, че аз като русофил, съм за "Грипен"... Аз съм за "Су", но най-вече за С400...

В момента наблюдаваме поредната манипулация на атлантическите мозъчни тръстове, основно насочена към собствените им безмозъчни поддръжници.
Русофилите в България били за "Грипен", а про-западните сили били за Ф-16.
Е, от това по-голяма глупост трудно може да измисли дори настоящият Бай Ганьо, дето ни управлява. Шведска технология да е "русофилска", това е пълно малоумие.
Русия и Швеция имат историческо съперничество, те никога не са били приятели. Възходът на Русия се превръща в катастрофа за Швеция, и предотвратява тя да стане една от Великите сили впоследствие.
Реално Русия и САЩ са били много по-често съюзници, отколкото са били Русия и Швеция.
И някой да съзира "русофилия" в избора на "Грипен" е признак за психично заболяване.
Всъщност, аз като човек, който не се срамува да признае, че е русофил, а и от името на мнозина себеподобни, ще ви кажа за какво сме - ние сме за "Су". За руския изтребител от 4-то поколение, който далеч превъзхожда по всичко и Ф-16, и Грипен.
Но най-вече ги превъзхожда по цената. За тия купища пари, с които ще купим 8 западни самолета, можем да купим между 40 и 50 най-модерни "Су-35". И защо не ги купуваме? Ами защото сме поробени е робът прави каквото му каже господарят. Той не е свободен да избере най-изгодното, а прави изгодното за господаря.
3 или 4 руски самолета със сигурност ще имат огромно превъзходство над 1 западен. Т.е. ако търсим военна способност, изборът е ясен.
От друга страна, дори Грипен не е чисто шведски, а ползва много американски технологии. Т.е. ние пак ще плащаме на САЩ. Ето това е цялата работа - кой да вземе парите, а не какво добро да купим.
Но да ви кажа, има и по-важно нещо. Не ни трябват никакви самолети в момента. Защото системите за ПВО вече са на такова ниво, че при нужда могат да опразнят небето от всякакви самолети.
Т.е. за бедни държави като нашата, правилно е не да купуваме самолети, а да купим С-400. Няколко полка с такива, и над България няма да може да прехвръкне нито един вражески изтребител или бомбардировач. И би струвало доста по-евтино.
Дори с С-300, Русия успя да приземи най-модерния американски изтребител Ф-35. Удобно един такъв падна в Южна Каролина, точно когато Русия даде новите ракети на Сирия. И сега уж за проверки, всичко израелско е приземено. Всъщност  - страх ги е да не изпопадат като круши супер скъпите им изтребители. Но най-вече САЩ ги е страх, че ще рухне пазарът на Ф-35, ако се види, че не е никакъв стелт и лесно го сваля руско ПВО. САЩ няма да могат да продават, и да си избият 1 трилион долара инвестиции в разработката.
Не си правя илюзии, че точно в момента можем да спестим тези грешно похарчени пари. Атлантиците управляват, дори президентът е атлантик. Но по-важното е, че той е пилот, и настоява да уреди собственото си съсловие с нови самолети. Така вместо да дадем за пенсии, ще купим непотребни железа, които за нищо няма да служат.

Добри Божилов
15.10.2018

1 коментар:

  1. НАИСТИНА, КАКВИТО И СУПЕР САМОЛЕТИ ДА КУПИМ, С 8 БРОЯ С ТЯХ И БЕЗ ТЯХ Е ВСЕ ТАЯ...

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...