Adsense-top

Ако сега не падне, после ще трябва да го търпим пълни 3 години... Нищо никога няма да го бутне...

Егати държавата, щом аз съм и вицепремиер. Помните ли тази реплика - на Нейчо Неев, който с тази самоквалификация влезе в историята.
Припомняме, той бе такъв по времето на Любен Беров, след това бе сменен (но не заради репликата). Вероятно от тогава показа до какво ще ни доведе демокрацията като управници...
Който и да е оригиналът обаче, тя вече има друг титуляр.
Нейчо има ряпа да яде, сравнен с Валери, който остана в правителството, въпреки тотална арогантност, която демонстрира, при това дни наред, и твърдо си "стоеше зад думите".
Накрая смутолеви "по заповед" едно извинение, което естествено никой не прие сериозно, просто защото извинение по заповед не е извинение и не демонстрира лично убеждение.
Той още си мисли, че е прав, вярва го. Убеден е в себе си...
Но смехотворното за държавата е, че наистина никой не може да го махне.
Валери Симеонов е вечен, опрян на страха и кекавостта на Бойко, който  гледа да си опази мандата с цената на всичко. Един достоен премиер би жертвал дори властта, за да има изход с чест от тази ситуация. Би си подал сам оставката.
Но с Бойко, това е невъзможно, а към оставка води и изгонването на Симеонов.
И така - озовали сме се в ситуация, България да е буквално "егати държава", в която наказания няма, дори политическа отговорност не се поема, и още 3 години всички ще трябва да търпят "несменяемия" и "незаменим" вицепремиер... Защото не падне ли сега, при този резил, след това нищо никога няма да може да го помести...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...