Adsense-top

29 години след промените: Доживях да викам "Оставка" на "Раковски 134"...

ДОЖИВЯХ ДА ВИКАМ:„ОСТАВКА” - ПО СГРАДАТА НА „СДС”,НА УЛИЦА „РАКОВСКА” №134, КЪДЕТО СЪМ ПРЕКАРАЛ, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МЛАДОСТА СИ И ЗАЩО „ДПС” СЕ ХВЪРЛИ НА АМБРАЗУРАТА ДА ЗАЩИТАВА „ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО ЯШАРОВ-3”
Вчера, на „Протеста за подкрепа на майките на деца с увреждания”- разбира се, не ми се даде думата,защото не съм бил одобрен от„Статуквото”(т.е. бил съм прекалено политизиран),но така разбрах, че „Статуквото” командва и там. Но това не ме притеснява, не съм бил- любимеца на „Статуквото”, от има- няма 35- 40 години и съм се оправял и без тяхната благосклонност.
Аз не съм важен- поне да правеха нещо за другите хора.., но- те, толкова си могат и затова не бива да им се сърдим, от 1944 г. са си, все същите и нямат оправия тези хора, а Господ ги е дарил и със завидно дълголетие, в което, пък е- нашето нещастие.
На този Протест се случи,че след час и половина пред Парламент и Правителство, тръгнахме към Централата на Вице-премиера Валерий Балевски(Симеонов).
Оказа се, че „централата”му е на улица „Раковска” №134, в „СДС”, където съм прекарал 20 години от младостта си и защитавал тази сграда(бях координатор на охраната й- от 1989 до 1991 г.), сега бях отдолу и виках-„Оставка” срещу този адрес.
Замервах я и с тоалетна хартия, скандирайки името на Комунистическото изчадие- министър Валерий Балевски (известен като и- Симеонов), човек подменил всичко и всички около себе си.
С този човек се запознах също в тази сграда- преди 28 години, идваше да посещава своя „приятел”-Волен Сидеров,главен редактор на вестника на „СДС”- „Демокрация”, тогава, а в „Синята централа” се шушукаше, че били „обратни” и били, повече от приятели..!
Но да се върнем в нашите дни- Валерий Балевски(от едноименния шумкарски и комунистически род), се прекръсти на Симеонов, взе си една телевизия, която стана известна, с„про-руската” си позиция (до 2016г.) и се говореше, че е на Бургаската издръжка, на управляващото там - „ГРУ”-Москва. После създаде про- руската Телевизионна партия- „НФСБ”, в която се набъкаха разни генерали, съветски дейци и Петата колона на Съветската армия в България. Комунистическата „ГОРД”,„ДС” и крайморските мафиотски групировки се преляха в Бургаската партия и тя се превърна, само за два мандата- в коалиционен партньор на управляващата партия в България- Евро-атлантическата ПП „ГЕРБ”. И стана чудо..- Симеонов, изведнъж се „по- Евро- атлантичи” и заблея, като недоубито от Порожанов- агънце, загрижено за ценностите на демокрацията и забрави за любимия Путин. Но, както знаем- за тези характерни „ГРУ”- роли и превъплъщения, подобни „премятания” са повече от нормални(..Москва командует и ето, так- надо..!). Сега Валерко е важен Вицепремиер и малоумни бизнесмени, като Домусчиев и други „амфето-Олигарси”, са го привиждали, дори-като Премиер на друго коалиционно правителство в този парламент. Затова е толкова нагъл този човек- амфетите, правят чудеса, които свършват, веднага с погасяване на тяхното наркотично въздействие. И започваш да си говориш, сам, глупости- като г-н Балевски!
Изведнъж се случва и друго странно действие-„ДПС” скача срещу Правителството! Но това е само маневра за заблуда, на народа.„ДПС”има цели четирима министри, в Кабинет Борисов-3”, „тайни”- само за ненаблюдателните: Порожанов, Ангелкова, Караниколов, а отскоро е техен и шефа на транспорта-Ресин Айдемир (помашкото име на Росен Желязков, племенник на „Пашата”). Но те, чрез „ГЕРБ”, си имаха, доскоро и цял президент- Росен Плевнелиев(или по мюсюлмански -Ресин Плевнел’и), така че Коалицията „ГЕРБ-ДПС” е дълготрайна, поне от 10 години. Да не говорим, за руската връзка и тук, а тя свършва,чак в най- високите около- Путински Олигархични кръгове. Но кое- дивашко, варварско и азиатско в България не е свързано, по някаква начин- с Москва?!И кога ще престанем да се кланяме и плащаме на руснаците- скъпо за всичко, оттам!
Това не трябва да продължава- когато сме членове на „НАТО” и „ЕС”, кой и какво се е договарял, та все нещо имаме да дължим или плащаме на „бившите ни господари”. А цените на горивата, оттам и на всичките им сурвини- постоянно се вдигат, без да се договаря никаква бенефиция за България, което или говори за някакви нездрави обвързаности или е живо олицетворение на нечия корупция, защото няма нормално обяснение. Русия дава на всеки- сурвините си на ниска цена, но не и на България, която е наказвана за своята Евро-атлантическа ориентация, На този фон- поведението на „ДПС” и „НФСБ” е повече от съмнително. Тези две партии- създадени от „ГРУ” и „КГБ”- Москва, трябва да са се надрусали много с „амфети” за да се обявяват толкова силно за „атлантици”, Пак те- обаче, въобще не реагират, когато се ремонтират в Русия, нашия враг, военните ни самолети „Миг-29”, пак на седморна цена. Освен Министрите им в кабинета, явно нищо друго не ги притеснява, да не говорим за„осветляване”бизнеса на Доган и Пеевски, които си написаха и закони за това. Пълен абсурд и подигравка, почиващ на подставеността на другия помак в управлението- Бойко Яшаров (Борисов), който е оставил събратята си- от Кръга „Полумесец”,да вилнеят безнаказано, както и турчин не е вилнял, из тези земи.„ДПС” разчита с фалшивата си атака срещу Кабинета, отвън, да го активизира и консолидира, за да запази министрите си- толкова много министри тази партия не е имала, дори в правителствата си, с официално тяхно участие, или правените с техни мандати. А лъвския пай от фалита на „КТБ”, май също е отишъл натам. Набързо беше приватизирана и „Общинска банка”, за която е ясно, че е купена от мюсюлманското движение- това е пореден подарък от „ГЕРБ”. „Сараите” бързо поглъщат всичко и се наложи и американския посланик,наскоро да предупреждава Доган за понамаляване на апетита му.САЩ очевидно изчакват изборите от Ноември 2018 г. за да спрат да толерират-„гнилите ябълки”при съюзниците си. Очертава се и голяма американска„чистка” на хората, които не са разбрали- кой кара влака в Региона. Очевидно коалиционните игрички на Борисов, „ДПС” и Москва у нас, са омръзнали на Вашингтон и на Брюксел, защото със своята неумелост и дебелащина- те разкриват геополитическите замисли и договорките за подялбата на света.
„ДПС”се предлага за открит коалиционен партньор на Борисов- за пореден път, в „уж” Евро-атлантическа коалиция, за каквато се опитват да представят своето поредно заиграване, тези партии, но няма никаква истина в това твърдение. „ДПС” е както винаги- хищно за повече пари и е готово да „скочи”, дори на „ГЕРБ”, ако й се откаже партньорство, отново. Това е хитър ход с оглед на американското прииждане, но „ГЕРБ” манкира и бави този брак по сметка, с който Доган иска да си купи-поне 4-ма Евро- депутати на изборите,през Май 2019 г.,а защо не и 5-ма? Ако американците влизат в България, наистина за „ДПС” остава единствената ниша за развитие в Евро- изборите и Брюкселския либерализъм. Има вероятност да бъде избран- за камуфлаж и някой българин или помак, с българско име- за нов лидер на Партията или за водач на нейната листа в Евро- парламента. Това е истината за „подсещането” на лидера Карадайъ към Борисов от последните часове. Няма желание за разваляне на коалицията им,а за нейното узаконяване, за да може да продължи преяждането с власт. Яшаров(Борисов)е сигурен,че падне ли от власт- ще бъде, набързо- физически отстранен от американците или други фактори,които е засегнал при своето 10 годишно управление. Той се бори за оцеляването си, иначе отдавна би си хвърлил оставката- за трети и последен път, вече! Войната за наследството му и вътре в„ГЕРБ”започна, а във вътрешнополитически план има само два пътя пред първата управляваща партия у нас-или коалиция с„БСП”или коалиция с„ДПС”.Третата възможност са бързите предсрочни избори, но и това означава край за„ГЕРБ”,защото никой няма да им повярва,вече и след третата им оставка.
Предстои много интересна развръзка в Българския политически живот и това ще се случи,още в близките дни.Протестът на„Майките на децата с увеждания” радикализира нещата в държавата и справедливите им искания за оставката на Вице-премиера Балевски(Симеонов) се ползват за нечий и много силен натиск срещу Яшарското управление. И този натиск ще бъде фатален и за Властта на Борисов и за неговото, най- близко обкръжение, защото няма правилен ход, въпреки всичките си инстинкти. Или може би има-да се съюзи с президент Румен Радев, който е другата външна енигма, в целия ни политически живот. Неяснотата в поведението на Президента, през последните дни, като не реализира в своя полза- явните предимства, които има, пред Борисов и„ГЕРБ”,са наистина необясними.Дори и лидерството му- по личен рейтинг, го прави желан партньор за всички конфигурации и на всички настоящи фактори във вътрешната политика. А и Борисов няма какво да дели с Радев, освен, ако не е решил да става Президент, което би било фаталната му грешка. Неутрализирайки президентската атака, Премиерът може да си освободи пространство за стратегически маневри в Парламента, без да попада в обятията на „БСП” или на „ДПС”, които ще го удушат. „ГЕРБ”също може да бъде жертван, защото тази партия не е на Борисов, но е на „Борисовщината” и тя не може без него, но Той може без нея, ако има гарант за личното си оцеляване.

Николай Гацев, „Добродетелната дружина”, осн. 1853 г. София, 27.10.2018 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...