Adsense-top

Военни министри при комyнuзмa, при фaшuзмa, и днес...

На първата снимка е армейски генерал Добри Джуров - най-добрият военен министър в цялата ни история, служил при другаря Тодор Живков.
По негово време имаме най-могъщата армия в цялата ни история, способна да разгроми всеки враг - с 5000 танка, 200 самолета и балистични ракети.
На втората е нещо като негов идеологически враг.
Генерал от артилерията Калин Найденов.
Военен министър в кабинета на д-р Васил Радославов, 1915-1918 г.
Професор в Генералщабната академия, артилерист-конструктор и изобретател, автор на научни изследвания и редактор, основоположник на модерната артилерийска наука.
Ветеран от Сръбско-българската, Първата балканска, Втората балканска и Първата световна война.Носител на Орден за храброст” ІІІ ст. и орден „Александър ІІІ” с мечове,„Орден за заслуга” с лента. Възпитаник на Италианската артилерийско-инженерна академия в Торино.
Загива при атентата на 16 април 1925 г. в катедрала „Св. Неделя” в София.
На третата - Красимир Каракачанов, военен министър в кабинета на Бойко Борисов, 2018г.
Дори каската не знае как да си сложи - на обратно е...

ГН

8 коментара:

 1. ПРАСЕ С КАСКА - ВОЕНЕН МИНИСТЪР! БОЖЕ ГОСПОДИ - СПАСИ НИ И НИ ПОМОГНИ

  ОтговорИзтриване
 2. Истинска България е преди съветската окупация, истинските български офицери са от тази армия! Тези които бяха на завоя на Черна, на Каймакчалан, на Косово поле, на Дойран! Соц-армията, въпреки наличието на много страхотни професионалисти в нея, беше лишена от българския си живец и превърната в бъдещо пушечно месо на окупатора СССР!

  ОтговорИзтриване
 3. Сега армия няма, тя е напълно унищожена и след време, ако е речено да има българска държава и нация изобщо, в което не вярвам, ще трябва отново да се създава от нулата, всяка приемственост с миналото е унищожена до корен!

  ОтговорИзтриване
 4. Оправете си заглавието. Фашизъм е имало в България единственно след 1944 година. Не манипулирайте хората по този невеж начин.

  ОтговорИзтриване
 5. Какъв фашизъм 1915-1918 година бе,пийте ги тия хапчета!

  ОтговорИзтриване
 6. Добри Джуров е партизанин, неграмотен шумкар, неговата могъща армия, която командва без образование я замеряха с яйца и камъни в Чехословакия при единствената си бойна мисия. И с счупени антени нямаха връзка с съветските си началници, не разбираха и топографските карти, а половината танкове бяха за скрап, ракетите за борба с градушките, а съветските самолети- летящи москвичи. Каракачянов е агент на комунистическите служби, рубладжия и срам за министерството. И двамата са мижитурки сравнени с участник и героя в 4 войни, убит от комунистите при атентата.

  ОтговорИзтриване
 7. я върви се хвърли некъде от високо където не минават хора.боклук.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...