Adsense-top

Новата звезда на Сорос за борба с тyрското poбство... Нямало такова, отсече Андрей Арнаудов

Телевизионният водещ Андрей Арнаудов се очертава като новия "фронтмен" на Сорос за пропаганда, че нямало турско робство.
В предаването "Фермата", той обяви, че интерпретацията на историческите факти за всекиго е различна!
Темата с турското робство по българските земи между 1396 и 1878 г. е доста актуална в последно време. Тв продуцентът Андрей Арнаудов също взе отношения по нея.
Това се наложи след изказването на помака Нури, който заяви във “Фермата”, че робство тук е нямало. По този начин той нажежи страстите и се стигна до изказване на продуцента на предаването.
Андрей също е на мнение, че турско робство е нямало, тъй като доста българи са имали собственост. Все пак обаче смята, че това не е било и просто съжителство, тъй като сме правили много опити за освобождение.
“Когато някой е роб, той няма никаква собственост. Ние сме имали къщи и земи, но въпреки това сме правели много въстания. Затова не смятам, че това е било обикновено съжителство, но не е било и робство. Роби са били чернокожите в Америка например. При нас някои историци го наричат владичество, други иго, но не съм аз човекът, който може да каже кое е най-правилното.” – споделя Арнаудов.
Г-н Арнаудов явно пропуска 80 вида данъци, които сме плащали, кръвният данък - момчета вземани и правени еничари, както и обстоятелството, че всички не-мюсюлмания в Османската империя се считат за "втора ръка" хора.
Освен това, чисто формално, собственост върху земята не е имало. Тя цялата е принадлежала на султана, а той я е "отстъпвал" на народа.
Т.е. баш робство си е било, ама някои хора повече време са дърдорили по телевизора и по-малко са чели книги...

ГН

2 коментара:

  1. Името на господина казва всичко: Арнаут е турското название на албанците, служили на Османската империя. А също така означава и твърдоглав, отмъстителен човек, с тежък характер. Фамилните имена водят началото си по потекло, или като нарицателно относно дейността на рода. Факт! Ама че произход, достоен за гордост и чест. Няма какво да се добави повече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този Арнаудов се шиба , вярно е че Албанците са наричани Арнаутти което значи свободолюбив народ . Албанците са Български народ с мюсулманско разбиране ...!!

      Изтриване

Кажете си мнението...