Adsense-top

Вижте отегчената физиономия на US посланика, докато Бойко обяснява, че можел да спре президента...

Вижте тази снимка.
На нея е премиерът Бойко Борисов, а от дясно му е американският посланик.
От ляво е представител на американска компания у нас.
Вижте само физиономията на посланика, докато Бойко обяснява, че можел и да не допусне Румен Радев до изборите.
Очевидна умора и апатия, отношение към свършила бита карта.
Иначе, Бойко Борисов коментира кризата с назначаването на нов министър на вътрешните работи по време на изказването си пред Американската търговска камара у нас, с чиито представители днес е на работна бизнес закуска.
„Във вътрешен план – от всяко нещо се опитва да се създаде скандал. За съгласуването на оставката на главния секретар – когато един човек направи волеизвялнеие, че не иска да е на даден пост, съгласуването е формално. Ние можехме преди време да спрем този, който беше във ВВС, а поиска да стане президент. Не го направихме!
Младен Маринов иска да стане министър. Както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Иска да стане министър, какви мотиви да опише – „Моля, искам да стана министър“.
Ако аз съм предложил нов главен секретар, без съгласуване – тогава съм в тотална грешка, но аз не съм предложил. Никой не е бил подценен. Не мога да спра Младен Маринов да не е главен секретар – подал си е писмена молба да бъде освободен, аз съм я разписал. Ако президентът може – нека го спре! Но не да не му подписва указа, а да го убеди.
Ние искахме да спрем министерската криза. И съм казал на всички институции – докато не се подпише указът, няма да го вкарваме в парламента. Е, аз ли водя войната? Това ми е била логиката, ако съм сбъркал – грешен съм! Така че, когато президентът се убеди, че Младен Маринов не иска да бъде главен секретар – тогава ще го избираме за министър“.
Очевидно Бойко Борисов не се вслушва в съветите на полотолозите и социолозите, че не бива да води войната с президента лично, а да продължи да играе ролята на арбитър, докато Цветан Цветанов стреля по Румен Радев в тв интервюта.
Борисов от доста време е я води лично. Атаката по президента заради катастрофата няма да е последната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...