Adsense-top

Ако КПКОНПИ не може да "закове" Пеевски, защо изобщо я създадохме? Да лови лелките от селската библиотека ли?

Днес по бТВ шефът на КПКОНПИ издаде окончателна индулгенция на Делян Пеевски.
С което се поставя въпросът за какво ни е тази комисия, ако не може да лови именно дребните престъпници?
Излиза, че сме създали звено с огромни заплати и бонуси, което да се занимава с дребни престъпления.
„Няма нищо незаконно при Делян Пеевски”, заяви
Пламен Георгиев. В студиото на „Тази неделя” по Би Ти Ви той пожела веднъж завинаги този разговор да приключи.
„Имахме сигнал срещу Пеевски и извършихме една обстойна проверка, но излезе, че не сме го проверявали”, коментира Георгиев.
По думите му обемът работа, който КПКОНПИ са свършили, е огромен и никъде не са открити доказателства за незаконна дейност.
„Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо незаконно. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата”, категоричен е Георгиев.
„Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо незаконно за него в огромната проверка и обем от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус”, допълни още Георгиев.
Само преди дни той обяви, че Пеевски е проверяван само по документи, а не по същество, защото срещу него нямало наказателно производство за разлика от Цветан Василев.
При Трайчо Трайков се губят 2,4 млн. лв. в доходите му”, коментира Пламен Георгиев. Той добави, че ако Трайков не успее да предостави документите, с които да докаже произхода на тези пари в рамките на установения от закона срок, а до седмица-две след това, те отново ще бъдат взети предвид.
„Ние налагаме мерки когато видим, че има несъответствие”, допълни още Георгиев.
По повод обвиненията от Трайков, че КПКОНПИ изпълнява политически поръчки, Георгиев коментира, че това категорично не е вярно.
„Това е пълен абсурд, няма как. Парите оставят следа. Как да кажеш, че едно лице има приход, когато го няма”, коментира Георгиев.
„Проверяваме всичко. Въпросът е, че трябва време”, каза Пламен Георгиев по повод проверките на имуществото на Ветко и Маринела Арабаджиеви и на Миню Стайков.
„В момента проверките са на много ранен етап. Това е огромен обем информация и след като се анализира всичко, тогава можем да налагаме някакви мерки”, допълни той.
„Като прокурор бих бил много щастлив да работя по такъв лесен случай, защото доказателствата много ясно показват, че Иванчева е поискала и е взела дар, който не ѝ се полага”, коментира Пламен Георгиев.
Той уточни, че не може да коментира в детайли, защото тече дело в момента, но доказателствата и специалните разузнавателни средства с в огромен обем.

Източник: Сега, с редакции

1 коментар:

  1. Какво обвинявате нещастния човечец?? Шиши е виновен, че не е документирал закононарушенията си! Е как да го докопат този хлъзгав тип, като няма документи???

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...