Adsense-top

Клетници: Бащата на Цецка Цачева обядва в кухня за бедни, влязъл в списък по европрограма за безплатна храна...

Бащата на Цецка Цачева е сред записаните за безплатен обяд в село Драгана, община Угърчин.
Пенсионерът Цачо подал документи и го вкарали в списъка с ежедневни доставки на храна в града и околията му, които се осъществявали благодарение на парите от спечелена европейска програма, пише сайтът “Ретро”.
Всъщност тази услуга наподобява социалния патронаж, с тази разлика, че за него възрастните и неспособни да си приготвят сами храна хора все пак заплащат, макар и символични суми, докато помощта в Угърчинско е напълно безвъзмездна.
Съселяни на таткото на правосъдната министърка разказват, че Цачо прибягнал до програмата, защото не искал да товари двете си щерки излишно, а пенсията му била малка.
Освен това било приятно всеки ден да хапва нещо различно и добре приготвено, а хората, които правели доставките, винаги се отнасяли мило и уважително. Известният в село Драгана пенсионер дори навивал комшиите си също да се възползват, понеже щели да се чувстват все едно са на курорт.
Местните споделят, че бащата на Цачева имал прекарани два инфаркта, но все още бил в кондиция. За първия му сърдечен удар шефката на правосъдието се чувствала виновна, защото го получил, когато навремето разбрал, че влязла в БКП. За втория обаче възрастта била виновна.
Бившият даскал и училищен инспектор бай Данчо разказва, че бащата на Цецка, макар и от скромен произход, се интересувал много от техника и решавал всички проблеми на хората в село Драган. Сред най-хубавите спомени за него, които местните споделят, са уроците по каране на мотор и мотопед, които щедро давал на всички момчета в района. Болка му било, че щерките рядко се прибирали, но пък се гордеел много и с двете.
Самата Цецка е живяла в Драгана само в детските си години, но изкарала средното си образование в Плевен. След това завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но се върнала в Плевен, където се омъжила и прекарала известно време там.
Оттогава, въпреки че не се връщала често, цялото село знаело, че единствената розова къща по улиците му е на Цачева. Родният дом на една от първите дами в политиката е голям като прогимназия, защото навремето семейството й дало всичките си пари, за да вдигне постройката, която се отличава и до днес по мащаби и с решената си в розово фасада.

Източник: Ретро

2 коментара:

  1. И аз искам такъв обяд,но за съжаление децата ми не са от управляващите гербери...Затова и ще ви мразят както Вас като министър,така и родителите Ви,които не се наядоха и напиха от всяка една власт.....Жал ми е за вас след години,но вие сте безкрупулни шарлатани и пак ще излезете от положение,защото лакомията ви е вродена в кръвта.....А за инвалидите няма да има безплатен обяд....Боклуци!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Кажете ми как да се сваржа с цецка и да и поиска одобрението дй осиновя баща й.ей цуце.сваржи се с мен..за да пъмагам финансово на бащати и на семействэто му защото ми е много жал.вие министрите и ти като министъг на правосъдието.няматш пари.получаваш някаква мижава за лата а и ти си честна жена и министърка не нехаресваш подкупите и корупцията....а и за закуска не ти стигат парите та да спестяваш от закуску за да се грижиш за баща си...аз ще го усиновя...

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...