Adsense-top

Бойко капитулира пред народа: Ще подкрепяме Орбан в ЕС, реши се днес...

Въпреки огромното шикалкавене и снишаване, накрая Бойко Борисов капитулира пред мощния обществен натиск, и България ще подкрепи Унгария срещу терора на Брюксел.
Припомняме, Полша и Чехия незабавно обявиха тази подкрепа, а Бойко се скри, очаквайки конкретни нареждания от Меркел.
Междувременно обаче народът изригна в недоволство срещу това безсрамие и днес кабинетът бе принуден да вземе конкретно решение.
То е, че България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария.
По време на днешното заседание на кабинета е внесено предложение Министерският съвет от Обединените патриоти, да излезе с позиция по повод гласуваното решение в Европейския парламент за санкции срещу Унгария. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов след седмичното правителствено заседание.
Правителствого ще започне процедура по изготвяне на позиция на Република България за съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази че България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на ЕС за започване на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за Европейския съюз, съобщава БТА.
“Позицията на “Обединени патриоти” е, че решението е тенденциозно, включително без да се отчитат политиките на Унгария по отношение на някои критики и готовността на страната да разговаря с Европейската комисия по отношение на някои критики към нея. Тенденциозно решение, прокарано по идеологически причини, без дори да се отчете гласа на гласувалите страни “въздържали се“. Смятаме, че това е нарушение на суверенитета на страна-членка на ЕС, смята Каракачанов.
Според него, както подобно решение е прокарано срещу Унгария, има подобни опити срещу Полша, може скоро време да последва и срещу България.
По думите на Каракачанов това решение касае суверенното право на всяка една държава да променя своето законодателство и да провежда политики.
“Ако това не се харесва на една или друга парламентарна група в ЕП, това си е техен проблем, а не на суверенната държава. Като организация, която защитава националните интереси, ние винаги сме възразявали срещу опитите да се унищожи или да се принизи максимално суверенитета на страните-членки и той да бъде иззет от институции, които на практика никой не е избрал по никакъв начин“, коментира още вицепремиерът и военен министър.
Миналата седмица ЕС стартира процедура срещу Унгария заради нарушаване на основни европейски ценности.
Ден след решението на Съвета на Европа Полша и Чехия подкрепиха Унгария.

БТА, Фрог нюз, Вести БГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...