Adsense-top

Павлова вече 3 месеца е министър без Председателство, до кога ще я хрантутим...?

До Бойко Борисов
Министър-председател на Република България

Уважаеми г-н Борисов,

В качеството си на гражданин и данъкоплатец, искам да наведа вниманието Ви на едно разхищение на държавни средства.
В момента в правителството съществува министър, който отговаря за Председателството на ЕС.
Но самото Председателство изтече, и вече 3 месеца г-жа Лиляна Павлова е министър на "нищо".
Разбира се, извинения винаги могат да се намерят - например, че все още сме част от европейската "тройка" - минал, настоящ и бъдещ председателстващ. Но както видяхме и от нашето Председателство, позицията "минал" и "бъдещ" е чисто морална, те не вършат нищо.
Освен това, функциите на г-жа Павлова бяха свързани със самото Председателство - техническата му част, ремонт на НДК, поддръжка и пр. Т.е. тя беше нещо като "домакинка" на процеса.
Реално в политическата му част, г-жа Павлова никога не е имала участие. Тя е била задължение на министър-председателя, външния министър, както и на ресорните министри на съответните "Съвети на министрите". Г-жа Павлова никога не е имала реална политическа функция.
Позицията на "минал" председател е чисто политическа, а не техническа, и тази функция, реално се изпълнява от Външния министър.
Така г-жа Павлова се превръща в един правителствен паразит, с огромна заплата, бонуси и права на командировки, личен автомобил, шофьор и пр. Няма смисъл от такава длъжност.
Имаше очаквания, че "ще и се намери министерство", като можеше това да МРРБ, след последните промени с кабинета.
Но очевидно това няма да се случи.
С оглед на тези обстоятелства, Ви моля да вземете мерки и да съкратите незабавно безсмислената вече длъжност на "министър на Европредседателството".
Страната ни е достатъчно бедна, не без вашето активно участие, за да си позволяваме да храним ненужни министри и тяхната придворна свита...

С уважение: Добри Божилов

1 коментар:

  1. Е как... ами като се извърти цикъла и пак ни дойде ред, Бойко пак ли да събира и обучава министерство?!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...