Adsense-top

Ахил е водил българи в Троянската война! 3 източника, 2 от които гръцки, го признават! А ние се срамуваме да го прошепнем!

Най-прочутите бойци в Троянската война са били българи.
Това по недвусмислен начин се доказва, забележете, от ГРЪЦКИ хронисти.
Нихилистичната ни държава, обаче отказва да използва този факт. А самите гърци, с далеч по-малко доказателства, са обсебили цялата Троянска война, в която реално воюват основно траки! Но траки днес няма, няма кой да се защити. Вероятно трябва да сме ние - българите, защото траките са се влели основно в нашата кръв.
Но в случая говорим за истински (пра)българи.
Ето какво пише в „Хронография“ на византийския летописец Йоан Малала (той е грък): „пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидоняни, а сега българи, 3000 души“.
А друг гръцки хронист - Йоан Цеца пише съвсем същото, само че говори за 2500 човека:
„и тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин“.
Това сведение е много важно, защото връзката на хуните с българите е доказана от многобройни други източници. Абсолютно не подлежи на съмнение, че българите са били елитна военна част във войските на хунския вожд Атила. Той дори в някои източници е посочван като "български хан".
Т.е. връзката "хуни-българи" е безспорна. Добавянето на "мирмидонци", по безспорен начин връзва българите с хората на Ахил.
Съществува и трети източник, но той не е гръцки, а е български. Сведението за връзка на българи и мирмидонци, е отразено в старобългарския превод на „Илиада“, направен по времето на цар Симеон Велики в Преславската книжовна школа.
С далеч по-малко доказателства,  и буквално по слухове, гърците градят бутафорна история, в която никога не са участвали.
А ние - нямаме гордост да покажем Истината!

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...