Adsense-top

Службите нащрек: Провокатори влизат на "Дондуков" 2

Вътрешното министерство е предупредило НСО да бъде нащрек пред сградата на президентсвото утре. 
Неделя е ден на отворени врати на почти всички големи институции.
Според достоверен източник във вътрешното министерство, били получени сигнали, че е възможно хора с оръжие да влязат заедно с гражданите, пожелали да разгледат президентската институция, пише "24часа". 
Твърди се, че са били засечени разговори на провокатори.
"Ние сме в непрекъснат контакт с МВР и другите служби от сектор "Сигурност", увериха от НСО.
На същата дата 16 септември, обявена за ден на отворени врати в близо 40 институции, във Facebook от месеци се организира протест на българи от чужбина.
Петък организаторите дадоха и пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. 
Исканията на групата "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-тото народно събрание. Според организатора Емил Русинов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание.
Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират протеста на 16 или друга група, също готви румънски сценарий.
Източници в МВР допускат и участие на групите начело с Марин Маринов, в които участват русофилски организации, чиято премиера бе по време на протестите през януари 2013 г. 
В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци". 
Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във Facebook.
Вероятно предупреждението на МВР към НСО е и презастраховане от евентуални политически провокатори, които целят да предизвикат схватки с полицията.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...