Adsense-top

Отричаш ли се от бай Тошо, Бойко? Той беше комунист, с членска книжка №1...

"Инвестирахме над 350 млн. лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата", заяви премиерът Бойко Борисов след среща с националния отбор по волейбол в Двореца на спорта във Варна, съобщи БТА.
"Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред. Да са ми живи и здрави, да идват да гледат волейбол и да се радват", добави Бойко Борисов, цитиран от "Епицентър".
Самият Борисов обаче също е бил комунист. Член на партията, и дори за да запази членството си, напуска МВР, когато идва деполитизацията.
Т.е. излиза, че Бойко казва, че като няма Бойко във властта, е добре... :)
Още по-интересно е обаче, че Бойко не само е бил член на партията, но е бил и бодигард на Тодор Живков. При това е казвал, че от него е научил много, и той му е "цял университет". А Тодор Живков беше комунист, при това с книжка №1 в България.
Отричаш ли се от Живков, Бойче?
"Никога не е имало съпротива в коалицията. Това, че някой си изказва мнението, е съвсем различно. Виждате как синхронизирано се говори от президенството и от БСП", коментира във Варна премиерът.
По повод думите на президента Румен Радев, че няма нужда от предсрочни избори, Бойко Борисов изтъкна: "Той каза, че сега не е моментът за избори, но ако има една нова партия, това вече ще е друго. Хващайте нюансите", допълни премиерът.
„Изненади може да има само ако аз искам”, добави той по отношение на гласуването на оставките в Народното събрание.
"На мен ми е най-мъчно, че сменям тримата министри, защото съм ги отгледал от деца в партията", заяви още Бойко Борисов. Той даде за пример Ивайло Московски и Николай Нанков. Премиерът посочи, че има прекрасни отношения и с двамата.
„Но такава е ситуацията, ние не сме от БСП”, добави той. На въпрос дали е преодоляна външната и вътрешната съпротива от ГЕРБ и коалиционните партньори, премиерът отговори, че никога не е имало такава. „Това е, че някой си казва мнението и в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си. Нали виждате как синхронизирано се говори от няколко места - от БСП и от президентството. По една и съща тема с едни и същи думи. Това е чул Волен или това мисли - това е казал”, каза Бойко Борисов.
За финансовото състояние на държавата, Борисов беше категоричен, че още от 1 януари 2019 г. може да има увеличение с 10 процента на доходите.
Според премиера увеличението на заплатите в целия държавен сектор ще повлече всички останали сфери, които са на бюджетна издръжка.
„Защото така, на парче - 150 млн. за полицаи, за военни, за съдебна охрана и учители, тук-там винаги остават определени сектори, които все едно не са важни. Затова ще увеличим заплатите с 10%. Утре въпросът ще бъде обсъден на Министерски съвет“, заяви премиерът.
Бойко Борисов посочи, че въпросът за увеличение на заплатите в държавния сектор от догодина е обсъждан от известно време с финансовия министър Владислав Горанов.

Източник: Гласове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...