Adsense-top

Полудяване! Бойко Борисов да стане министър на всички министерства... Правителство от 1 човек... Предложи Г.Марков...

"Бойко Борисов като премиер да стане министър на всички министерства, а останалите да останат заместници", това каза пред ПИК депутатът от ГЕРБ Георги Марков по повод скандала с министерските оставки и новите кандидати.
Идеята му била, когато има нужда от бушон при някакъв катаклизъм, съответният заместник да бъде сменен и на негово място да бъде назначен друг.
Така щяло да се спести време, нерви и енергия.
На въпрос на ПИК дали не се страхува, че заради предложението си ще бъде обвинен в желание за налагане на авторитарна власт в страната, той отговори: "Не. Бойко Борисов така и така управлява де факто, трябва да стане и де юре.
Той решава проблемите от козите до климатичните промени. Иначе само сами си създаваме проблеми и без това животът ни не е цветущ".
Тази идея обаче е абсурдна, не само защото 1 човек ще овладее всички министерства. Той ще овладее и Министерския съвет. Т.е. Бойко Борисов ще може еднолично да издава постановления на правителството (защото то ще се състои от 1 член). А актовете на правителството с най-висок ранг след законите.
Ако се продължи по тази система, може и Бойко да бъде обявен за единствен депутат, и еднолично да издава направо законите... :)
"Крайно безогтоворно за политическите партии е България да тръгне на предсрочни избори", каза Марков по повод антиправителствените протести. Социологическите проучвания показвали, че и при нов вот "картинката ще бъде същата".
"Ще има победа за ГЕРБ. И при предишните избори в големите градове имахме смазваща преднина. В София тя беше около 10%. Правителството трябва да си изкара мандата", поясни депутатът.
България стояла най-стабилно на Балканите и затова намало нужда от нови избори. "Ние или само правим избори, или говорим за предсрочни. В нито една партия няма лидер от ранга на Борисов и организатор от класата на Цветанов", уточни Георги Марков.

Източник: Пик, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...