Adsense-top

Бойко от оградата: България е единствената държава, неуязвима от мurpaнтu... Ще учим Европа...

България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент.
Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят.
Това заяви премиерът Бойко Борисов след инспекция на границата в района на Малко Търново.
Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.
Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло.
"Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари", заяви премиерът. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната.
"Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата", каза още Борисов и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.
Две групи мигранти са били спрени снощи да влязат нелегално в България от турска страна, стана ясно при посещението на премиера.
На въпрос за арестуването на Димитър Желязков - Митьо Очите в Турция, премиерът коментира: "Още вчера се свързахме с турските колеги. Разговаряхме с техния вътрешен министър и час след това беше задържан". В момента се работи по документите за екстрадиране.
"Действа се експедитивно, нямам съмнения в правната система на Турция", заяви Борисов. У нас по случая работят специализираната прокуратура под наблюдението на главния прокурор.

Източник: Днес.бг

2 коментара:

 1. Заловени турски шпиони в София
  Случаят е покрит от властта и казионните медии, за да се избегне дипломатически скандал с Турция
  https://alterinformation.wordpress.com/2016/01/15/9941022211996/
  Davutoglu-i-Borisov

  В края на 2015 година от подземен гараж на СПА-хотел в столичния кв. „Драгалевци“, собственост на братът на заместник министъра на отбранахата Орхан Исмаилов, е откраднат луксозен джип Audi Q7 с регистрационен номер TR 16 ACH 92.

  Автокрадците веднага разбират, че откраднатият автомобил е опасна находка. В него те откриват четири карти на служители от турските тайни служби – МИТ, както и специална разузнавателна техника от последно поколение. Това сочи, че турските граждани, представящи се за бизнесмени, дошли в България да купуват земеделска земя, всъщност са полеви агенти от турското разузнаване, действащи на терен в София, а самият автомобил е ползван като кетчър. Турската МИТ се ръководи от Хакан Фидан.

  ОтговорИзтриване
 2. Според появили се данни в някои български онлайн-издания, автокрадците веднага са решили да се отърват от колата и открития в нея разузнавателен инвентар. Те влизат в контакт с полицията и искат откуп на стойност 20,000 евро. С полицията те преговарят чрез посредник – според някои информации посредникът е бил известния наркобос Димитър Желязков – Очите. Джипът е оставен на околовръстния път в София, заедно със шпионското оборудване и служебните карти на турските шпиони. Проверка показва, че джип AUDI Q7 с рег.номер TR 16 ACH 92 наистина е бил пуснат за издирване в края на годината. За да се прикрие случая с него се заемат хора от най-високите етажи на властта. Лично шефът на СДВР – Младен Маринов, висши политици от правителството, както и неназован бивш член на ДПС с инициали К.Д., който се е свързал с подземния бос Димитър Желязков и е уредил откупуването на колата и шпионската техника в него, както и четирите служебни карти на агентите от МИТ.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...