Adsense-top

Проф. Радулов: Свидетели получават амнезия при случаи като с Очите, не съм оптимист за делото

Мисля, че никой не беше изненадан от подобни връзки. 
В момента, който и да е престъпен бизнес не може да съществува, без да има чадър от страна на политици, специални служби и МВР. 
Това каза пред Novini.bg бившият главен секретар на МВР Николай Радулов във връзка с ареста на Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул.
Припомняме, че заедно с него бяха арестувани бившият депутат с два мандата от листата на ДПС Несрин Узун и заместник-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев. 
Обществена тайна по Южното Черноморие е, че босът на организираната престъпност там е Димитър Желязков. 
Нормално е хората да не се стряскат от подобни връзки, тъй като имахме многократни такива прояви – почти не е имало престъпление, при което да не се е оказало, че в крайна сметка има връзки с политици. 
През последните 7-8 месеца имаше няколко убийства и част от убитите бяха свързани с действащи политици, заяви Радулов. 
В съвременните условия по-дребната престъпност като обирите са ежедневие, а организираната престъпност е в удобна за нея сенчеста позиция, по-рядко се чува за нея, и то когато става дума за случаи като този с Митьо Очите. 
Върху него се концентрира общественото внимание - около него често се случват разни неща, посочи бившият главен секретар на МВР. 
Бизнесът по морето е особен и много печеливш. 
В която и да е сфера на туризма подобни престъпни групи имат много силно влияние. 
Почти няма сезон, който да не започне със скандали, конфликти, бой. 
След първия месец всичко се урегулира и всички си знаят коя е тяхната територия и не се бъркат един на друг, но в крайна сметка всички са зависими от местния тартор, който в нашия случай е Митьо Очите.
Понеже престъпният бизнес не е сезонен като туризма, има много други неща, които се вършат в Бургас, Митьо Очите се занимава с рекет, с т.нар. закрила на който и да е бизнес, от който се изкарват пари, и вземат своята полагаема част. 
Това определено се знае от както от органите за обществен ред и сигурност, така и от местните политици. 
Отношенията му с хората, които контактува, с обществена тайна, заяви Радулов. 
Не съм оптимист по движението на този случай. 
Искрено се надявам да е така, както твърди прокуратурата – че разполагат с железни доказателства за извършена престъпна дейност от Митьо Очите, но ние многократно сме били свидетели как прокуратурата отправят в публичното пространство такива твърдения, а след това делата започват да се точат с години, част от свидетелите се отказват от показанията си, част от тях получават "амнезия" и забравят какво всъщност се е случило, а някои дори си отиват от този свят.
Не съм сигурен, че това, което е подела прокуратурата, може да доведе до победен за нея край. 
Тук въпросът е до качеството на събраните доказателства и до начина, по който обвинението ще се държи, така че да може да докаже престъпна дейност, каза още Николай Радулов.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...