Adsense-top

Баце говори за „невиждан ръст на икономиката“ на най-бедната, най-корумпираната страна в Европа

Не знам. Да говориш за “невиждан ръст на икономиката” на най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-покварената, най-неграмотната и най-нещастната държава в Европа и света, с най-висока смъртност (15,5 промила годишно) сред всичките 226 страни на земното кълбо и световен шампион по намаляване и изчезване на населението, просто си е.. медицински проблем, нищо друго.
Е, трябва ти и простодушна, наивна и глупава публика, да ти вярва на лъжите и глупостите!
В сайта на ЦРУ, например, виждаме друго мнение за българската икономика, доста различно от хвалбите на Н.Пр. Бойко Методиев Борисов от с. Банкя, Софийско.
1.) Ето с копи-пейст становището на ЦРУ за “икономическите перспективи” пред България (на английски език и в превод):
Корупцията в публичната администрация, слабата съдебна система, ниската производителност, липсата на прозрачност при обществените поръчки и наличието на организирана престъпност продължават да пречат на инвестиционния климат и икономическите перспективи на страната.
2.) Ето и къде се намира България със своя “невиждан икономически ръст” в световната ранглиста по най-важния икономически показател – Брутен вътрешен продукт на глава от населението (GDP per capita), виж втория и третия фотос; намираме се на 88-мото място, на последно място в ЕС, след Мавриций, до Габон, с $21 600. 
За сравнение, първата страна в ранглистата – Лихтенщайн – има показател $139,100, т.е. близо 7 пъти, 700% повече, и то без никакъв “невиждан икономически ръст”.
Не всички в България са баламурници!

Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...