Adsense-top

София обгазена с неизвестен химикал тази нощ, Бойко си трае, никой във властта "не знае"...

Тази нощ над части от София се усети неприятна миризма на очевидно някакъв химикал. Приличаше на изгорен бакелит.
Станало е между 2 и 4 ч. след полунощ. В някои квартали твърдят, че миризмата е продължила до 9 ч.
Усетено е в кварталите Слатина, Гео Милев, Редута, Младост и пр. Възможно е да я е имало и другаде, просто имаме твърди свидетелски показания за този район.
Гражданин се е обадил на 112, но не е получил никакво съдействие. Прилагаме съобщението му във Фейсбук по-долу.
И задаваме въпроса на управляващите, КАКВО СТАНА ТАЗИ НОЩ В СОФИЯ? Кой и какво вещество пусна, и обгази цели квартали? Ние опитни зайчета за нещо ли сме? Не заслужаваме ли поне обяснение?
Вие сте престъпници, които трябва да идат на въжето - и вие, и олигархо-бизнесмените ви, които са готови да отровят хиляди хора, за да си купуват лимузини и палати в Испания...
Кажи, Бойко, кой и защо обгази София тази нощ...

Добри Божилов
16.08.2018

Съобщението на Бранимир Янков във Фейсбук:

ХИМИЧЕН СМРАД НАД СПЯЩА СОФИЯ...

Часът е 2.45 след полунощ, 16.08.2018, София.
Тежък мирис на специфичен химикал ме събужда. Излизам на терасата, а хладината е с дразнещ дишането и очите въздух. Няма видими следи, че нещо гори, но все пак в атмосферата се стели невидимата смрад на сажди. Или на изпуснати химикали в или над София - умишлено или от някаква авария.
Звъня на 112.
Обяснявам положението. И тревогата си, че е възможна някаква авария да е причината за тази стелеща се невидима гадост в района на зала Фестивална.
Стоманеният глас ме оставя на изчакване, за да ме свържи с пожарната. След малко пак се включва и ми обяснява, че ще предадат на общината.
Аз настоявам, че има някакъв проблем, а по това време никой от общината нищо няма нито да знае, нито ще направи.
И се почва...
Вече с досадно заядливо питане:
- Вие къде точно се намирате? Обяснявам пак с адрес този път.
- Вие какво точно виждате?
- Какво наподобяеа тази миризма? Само аз ли я усещам...
Разбира се, моето субективно усещане не може да бъде обективно разбрано по телефонна.
Питам с кого разговарям. Отговорът е строго отработен: от дежурния оператор на 112.
Пак питам за конкретно име, че ако утре се окаже каква е била причината за тази среднощна отрова, да знам кой все пак е проявил субективно и упорито неразбиране? Отговорът е пак Дежурен Оператор на 112.
Разделям се с жената със стоманения глас с нескрита безпомощност и явна неудовлетвореност от една чиновническа апатия, досада и вездесъщност на анонимния непукизъм.
Разбира се, трябва да си луд, за да заниваш посред нощ с някакви измишльотини една държавна служба, ако няма обективни предпоставки. Но ако тези чиновници априори приемат за лудост тревогите на хората от една обективна реалност, то те не са за тази работа.
Почти час вече отмина. Миризмата се разсея, но у мен остава гнусната смрад от безхаберниците в една високоплатена службица, които по изключение са полезни за обществото.
Когато, примерно, от скъсана дига водата дави хората на с. Бисер.
Когато огненият ад е опустошил къщи и животи от взривените цистерни на гара Хитрино.
Иначе като случай в тази късна доба тази вечер, оставаше Дежурния Оператор на 112 да ме пита, да ѝ изброя и химическите елементи, стелещи се над спяща и нищо неподозираща София...
Спете спокойно деца, дежурния оператор на 112 бди за вас с приспивна песен... Трупа стаж и заработва тлъста пенсия на служител от МВР!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...