Adsense-top

Страшно кроше от Сорос: Отмениха Гергьовден! Няма да е празник вече...

Соросоидната напаст се възползва от заболяването на  Патриарх Неофит, и успя да прокара абсолютно гротескно решение през Софийската Митрополия.
6 май, денят на Българската армия, известен и като "Гергьовден", се премества. Т.е. фактически се премахва, защото утвърждаването на нова дата се влачи с десетилетия.
Ето какво пише по въпроса Григор Симов в блога си:
С изумление научаваме за нечувана дързост в Софийска Митрополия.
Взето е решение за отмяна на 6 май като Гергьовден !!!
От неподвижните празници този беше единственият непроменен и запазен по стар стил. Това е и празникът на Българската Армия, тъй като Св.Георги Победоносец е неин покровител.
Като строг и ревностен светец той често е наказвал тези, които неразумно са прекрачвали прага на благочинието. Така на 6 май 1976 г. след взето решение от папата, да не бъде почитан като светец и да не се приема дори за историческа личност, “наказа” цяла Италия със страшно земетресение.
Тогава уплашени от случилото се , по предложение на проф. Чифлянов, българския Синод върна честването на 06 май . Така от следващата 1977 г. до днес това не е променяно от нито един състав на Българската Патриаршия.
С това си решение си навличаме Божия гняв.
Дали са случайни, тогава здравословните проблеми на патриарх Неофит?
Дано те да са за негово и за наше вразумление .
Бог да помага!
Ето и съобщението :
На //mitropolia-sofia.org/index.php/predstoyashti-sabitiya/2222-20180423_pokana
23 април – денят на успението на св. вмчк Георги по нов стил, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийския и патриарх Български Неофит в столичния храм „Св. Георги“ (Ротондата) светата Литургия ще бъде възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Начало на св. Литургия: 9:00 часа. Приканват се благочестивите християни да вземат участие в богослужението.
Да припомним само, че в деня на Св.Георги Победосец, а именно на 6 май 1945 г. спряха бойните действия на Втората Световна война в Европа.
Като Великомъченик за вярата той предстои пред Бога с особено дръзновение и слава и почитта към него означава почит към един от най-достойните Божи угодници.
Освен това с тази си неразумна и опасна постъпка, различията между народ, държава и официална църква стават още по-големи и по-опасни. Държавата и народът продължават да се придържат към старите дати като 24 май (св.св Кирил и Методи) 3 март (Освобождение на България), 8 Декември (св.Климент Охридски) , 6 май (Гергьовден), докато след 1968 г. БПЦ прие едни измислени “уж юлиански ” дати но по “григориански календар” за да се угоди на масоните от Женева и на католическа Европа.
А на Бога и на нашите светци, кога ще угодим?
Важно уточнение: Новината за промяната е от 17 април, а на 18 април патриархът бе приет в болница.

grigorsimov.blog.bg/politika/2018/08/22/bolestta-na-patriarha-i-otmianata-na-6-mai-kato-gergiovden-a.1624553

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...