Adsense-top

Килъри осъдиха държавата в Страсбург, сред тях и убиецът на сестрите Белнейски

Лазар Колев, който бе осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски, осъди страната ни в Страсбург, става ясно от проверка на „Лекс“.
Той твърди, че е държан в постоянно заключена килия в затвора в Пазарджик и е изолиран от останалите лишени от свобода. 
Било му е позволено да общува с други затворници само по време на единия час дневно, когато е извеждан за физически упражнения. 
Освен това Колев претендира, че в килията му, която е под 6 кв. м, няма течаща вода или тоалетна, а хигиената е много лоша – пълно е с хлебарки и бълхи.
Тъй като в килията му нямало маса, Колев се хранел върху вестник, разстлан на леглото му. 
През цялото време бил държан на изкуствена светлина, а температурата варирала от жега до студ, според сезона.
Освен Колев, държавата са осъдили още Йордан Петров, станал известен като Кумановския убиец, също излежаващ доживотна присъда, Илиан Михайлов, който ще е в затвора до края на живота си заради подбудителство към убийството на втория съпруг на майка си, както и Стоян Петров, осъден на 20 години затвор за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. 
Всички те, без Стоян Петров, са поискали от Европейския съд по правата на човека обезщетение от по 10 000 евро за лошите условия в затвора и за специалния режим, при който изтърпяват присъдите си. Съдът в Страсбург присъжда 4000 евро на Михайлов и по 3000 евро на Йордан Петров и Колев.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...