Adsense-top

Нинова: Единственото решение на проблемите в държавата е Борисов да депозира оставката на кабинета

Единственото решение на основните проблеми в държавата е Борисов да депозира оставката на кабинета.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на изслушването на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 
„Щях да похваля премиера, че остана толкова дълго и до края на заседанието, но не издържа последните няколко минути", допълни тя. 
Нинова се обърна към депутатите от ГЕРБ и министрите от кабинета, като ги попита дали са им познати думите „Ще засилим доверието на гражданите в електронните услуги“. 
„Сигурно ви е познато, все пак е партийната ви програма. 
Вместо това днес цял ден слушаме за сринали се дискове. Уважаеми колеги, имате големи проблеми в управляващата коалиция, които винаги оправдавате с това, че управленската програма се изпълнява“, заяви Нинова. 
Лидерът на БСП заяви, че управляващите изобщо не изпълняват своята програма, излъгали са българските избиратели и не са изпълнили това, с което са ги спечелили на тези избори. 
„Говорихме за много детайли, никой не каза на българското общество колко загуби българската икономика за тези дни от срива на Търговския регистър. 
Колко загуби българският бизнес? Загуби ли нещо хазната от това?“, заяви Нинова. 
Тя изрази надежда премиерът Бойко Борисов да уволни шефа на Инспектората към Министерството на правосъдието, защото тази жена е оневинила Зорница Даскалова. 
Нинова заяви, че има два големи проблема, които са съществени за системите изобщо в България – първият е липсата на доверие, а вторият е, че когато някой каже това в очите, го нарочват за саботьор и така се затваря устата на всеки инакомислещ. 
Според нея вина за това има правителството на ГЕРБ. 
„Където искайте се връщайте - вие управлявате последните 10 години. 
Главната ви вина е, че сринахте институциите и държавността“, заяви Нинова. 
Според лидера на БСП единственото решение на основните проблеми в държавата е Бойко Борисов да депозира оставката на кабинета.
Нинова публикува словото си от парламентарната трибуна и във фейсбука си:
Познато ли ви следното: „Ние ще засилим доверието на гражданите и бизнеса в ползването на електронните услуги. 
Ние поставихме потребителя във фокуса на електронното управление. 
Ние ще продължим да учим информационните системи да си говорят помежду си и да се разбират. 
Ние ще продължим изграждането на облачната инфраструктура на електронното управление“. 
Сигурно ви е познато, все пак е част от партийната програма на ГЕРБ, ако сте я забравили. 
Вместо това, цял ден слушаме за сринали се дискове. 
Уважаеми колеги, 
Имате голям проблем в управляващата коалиция, които винаги оправдавате с това, че има управленска програма и тя се изпълнява. 
Имало особености между партньорите, но все пак сте я изпълнявали. 
Как точно изпълнявате следното: „Предоставяне на ефективни електронни административни услуги за гражданите и бизнеса и прилагане на комплексно административно обслужване“. 
Това е цитат от управленската програма на правителството. 
Управляващи от ГЕРБ, изобщо не си изпълнявате партийната програма и управленската. 
Излъгахте българските избиратели и не изпълнихте това, с което спечелихте на тези избори. 
Говорихме за много детайли – болнични листове, досиета, преписки, щатни бройки. Никой не каза на българските граждани колко загуби икономиката от тези дни на срива на Търговския регистър. Колко загуби българският бизнес? Загуби ли нещо хазната от това? Това трябваше да бъде истинският анализ на ситуацията. Надявам се г-н Борисов, когато се прибере в МС, да уволни шефа на инспектората си, защото от министър Цачева разбрахме, че той е оневинил г-жа Даскалова. 
Уважаеми колеги, 
Смятам, че има два големи проблема и те са съществени за системите в България. Първият е липсата на доверие. Каквото е да направите, хората не вярват, че зад срива на Търговския регистър не стои намерение, когато той се възстанови, да има заличени данни, изтрити задължения и фирми. Това е голямото предизвикателство и затова имат вина ГЕРБ и това правителство. Г-н Цветанов, връщайте се в 1996 г., премиерът се върна и в 1997 г. Вие управлявате последните 10 години. 10 години главната вина е, че сринахте институциите и държавността. Никой не вярва, че имаше чума, никой не ви вярва, че зад ТР няма да скриете нещо, никой не ви вярва, че зад „Олимпик“ няма някаква далавера. Това е проблемът, а не техническите детайли. Вторият проблем е, че когато някой ви каже това в очите, веднага го нарочвате за превратаджия, човек извън закона, който иска да сваля легитимното правителство. Затваряте устата на всеки инакомислещ. Единственото решение на тези два проблема, щеше да бъде, ако днес, преди да излезе от сградата, премиерът Борисов беше депозирал оставката на правителството в Народното събрание.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...